TinasTaste

Langos

Hej läsare!
Hoppas att ni har haft en lika toppen dag som vi har haft. Vi är i Söderhamn och bara går omkring och njuter. Strålande sol och härligt sällskap! Ikväll satt vi ute på glasverandan och friterade egna langos. Herre Gud så gott det är!! Jag måste även passa på att tipsa om det godaste rosévin jag har druckit också. Mamma bjöd på detta och nu är det min favorit! Du kan se det på bild nedanför och du beställer det på systemet.

Langos
Bröd: detta bröd är ??? så crispigt och gott.
Detta recept räcker till ca 20 langos. Räkna med ca 2 per person. Det är mättsamt!

Ingredienser:
50 gram jäst
6 dl vatten
2 tsk salt
2 kokta potatisar

Ungefär 14 dl vetemjöl
1 liter rapsolja till fritering

Gör så här:
Lös upp jästen i ljummet vatten, och rör ner salt, mosad potatis och mjöl.
Arbeta till en deg, som är ganska kladdig. Jäs i 40 minuter.

Ta upp degen på ett bord som är mjölat.
Dela degen 15 bitar. Kavla ut och lägg på mjölat bakplåtspapper. Jäs i 10 min igen.

Fritera i rappsolja.

Pensla med smält smör med vitlök efter fritering.

Vi hade följande på:
Gräddfil
Rödlök
Gräslök
Rom både svart och orange)
Handskalade stora räkor
Salt

Killarna provade även en efterrätts variant med Nutella, grädde och jordgubbar…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.