TinasTaste

Schlager!!!

När schlagern kom till stan.. Under denna vecka som gått har jag knappast kunnat undgå att det är schlager på lördag eftersom jag jobbar granne med Globen. Mitt kontor är i globens köpcenter och där har det spelats schlager för fulla halsar! Tjejer har sprungit omkring i glittriga discoklänningar och delat ut godis och i luften tycktes hänga upprymda förväntningar.  Tyvärr har jag inte hunnit med att höra bidragen men ikväll kommer jag sitta bänkad. 

Apropå Globen så får jag alltid samma konstiga känsla när jag tittar ut genom fönstret på kontoret och närmaste granne är Globen. Tidigare i mitt liv har jag storögt titta genom bilrutans fönster när jag åkt från min lilla hemstad genom Stockholm och på långt avstånd sett denna stora golfboll. Inte kunde jag ana då att jag en dag både skulle bo och arbeta i Stockholm. Tänk är det inte spännande! Att man aldrig vet vad som framtiden har planerat för en. Det gäller att påminna sig själv om det om man befinner sig i lägen i livet där man inte mår bra eller trivs. Ibland gäller det bara att ta en dag i taget och hålla ut.

Det som är en liten rolig paradox är att jag mot för många som kommer från min hemstad aldrig haft en önskan om att bli storstads människa. Jag har alltid trivts väldigt bra i en mindre stad. Jag hade fördomar om att Stockholm var väldigt ”stort” och opersonligt. Men jag har upptäckt att man liksom har sin lilla stad i den stora och att människor dessutom är väldigt hjälpsamma och vänliga! Eftersom det är så vanligt med inflyttningar i Stockholm och vi samlats här från Sveriges och alla världens hörn så upplever jag att människor är öppna och inbjudande för de vet hur det är att vara ny. Det som jag däremot inte kommer överens med är trafiken!! Herregud vilka köer och kaos!

Jag tror mer eller mindre man kan bo vart som helst bara man har gott sällskap. Men man vill ju kunna träffa familjen och gamla vänner såklart. 

Jag  är så otroligt glad att nu när vi flyttat bor nära ett stort naturreservat där det blommar fullt med vitsippor nu. Så det finns både utbudet av restauranger och fik, människor i rörelse och lugnet med långa ringlande stigar där det luktar vår. 

 Igår hade jag två av mina gamla kollegor hemma på lite mys, mat och prat! Så himla trevligt och mysigt! Jag känner att jag saknar dem massor! Eftersom det var ett spontant pådrag så hanns det inte med att göra efterrätt utan det blev ett fat med lite gott och blandat som man kunde doppa i Nutella.. Mums! Jag tror det blir samma ikväll framför mello?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.