TinasTaste

Kladdkaka med crisp

Igårkkväll var det dags för lite middagsbjudning här hemma. Trots att vi bor trångt är det mysigt ändå. Jag gillar att ha folk över och äta och samtala med härliga människor. Det ger liksom lite mer energi. Jag tänkte dela med mig om den här härliga efterrätten som jag slängde ihop av saker jag hade hemma. Receptet är inspirerat från jennysmatblogg (en riktigt härlig blogg). Jag har nog aldrig träffat en enda människa som inte gillar kladdkaka fresten och detta kan man säga är lyxvarianten.

Recept:

 3 ägg 
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk

Översta lagret: Rice crispies + 120 gram mjölkchoklad

 Gör så här:

Blanda de torra ingridiensera, vispa i ägg och smält smör. Häll halva smeten i formen. Bred på karmelliserad mjölk och häll över resterande smet. Grädda i 175 grader ca 25 minuter. Låt kakan svalna i kylen. Smält chokladen och blanda med 2 dl ricecrisp. Bred på kakan och ställ i kylen tills ni ska äta. 

Älskar när överdraget är hårt och liksom klickar till när man skär och ut kommer den kladdiga kakan med härig kolasås.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.