TinasTaste

Anthonys önskemiddag

God kväll!
Här om dagen åkte Erics underbara lillebror Anthony till Thailand en månad! Kan ni tänka er.. En hel månad i paradiset. Jag tror han kommer att få det fantastiskt! Igår började jag och Eric att prata om att vi borde börja titta lite på en resa dit. Jag har aldrig varit där och bara hört så mycket gott. Vi skulle i så fall vilja vara på två olika platser. 1 vecka på varje ställe. Tips på barnvänliga vackra platser mottages gärna. Detta ligger förstås ca ett år framåt i så fall. Nu har vi först sommarens semesterresa att planera. Vi går och avvaktar där lite pg av att vi inte vet när var och hur vi flyttar. Men lite planer har börjats smidas och vi har fått ett fint erbjudande.

Åter till Anthony.. Eftersom han nu kommer att vara borta en hel månad och vi vet att vi kommer sakna honom alldeles förskräckligt så bestämde vi oss för att ha en ”Anthonymiddag” innan han flög iväg. Han valde ut sina absoluta favoriter. Han pratar så ofta om just denna mat och om efterrätten som jag ska göra som är pinsamt enkel!

Eric stod för huvudrätten som var: 

Entrecote i en marinad av: soja, honung, vitlök och peppar. Köttet ska helst ligga över natten. Till detta friterade vi egna strips av både sötpotatis och vanlig potatis. Sååå gott att göra egna sprips. För att inte tala om sötpotatis strips.. Nom nom.  Jag vet inte någon som gör saftigare och godare kött än Eric och ett av han knep är att aldrig någonsin sticka en gaffel eller annat föremål i köttet så köttsaften rinner ut. Dessutom så vänder han bara köttet en gång. 

Efterrätt: som sagt pinsamt lätt.. Även pinsamt gott.. Ha ha. :

Choklad cookies (kakor med små chokladbitar i)
Gräddkola glass av sia
Nogatsås
Hemmagjord hallonsås

Detta görs i glas och varvas om vartannat.
Börja med att krossa 1/2-1 kaka i botten på ett glass. Ha på en skopa av glassen (just denna smak är super). Ringla på lite nogatsås (färdigköpt). Krossa över lite kaka och börja om. Högst på toppen har du en varm hallonsås som du gör genom att värma upp och mosa hallon (frysta går bra) tillsammans med socker (1 dl till ett paket)och 2 tsk vaniljsocker. Rör runt tills den blir len och sockret har smält in.

​Anthony bjöd på riktigt lyxig Champagne… Mums 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.