Nu mina vänner har jag provat en ny rätt som är fantastisk! Ännu ett tips från min urgulliga vän Anna. Jag mer eller mindre dreglande när hon berättade om den och kände att jag bara måste prova. Det är en slags färska vårullar som man äter i tacostil med en beroendeframkallande sås till. Det är en otroligt rolig rätt att bjuda på eftersom det inte är många som har ätit det innan. Ännu ett plus är att det är en social rätt eftersom gästerna bygger sin egen rulle.
Du behöver fuktiga köksdukar att göra rullarna på eftersom rispappret lätt fastnar annars. (alla har en varsin på sin tallrik). I mitten har man en stor skål med vatten så att alla kan doppa sitt rispapper där i 15 sekunder innan de skapar sin rulle. Det gör att rispappret blir mjukt och går att arbeta med. Rispapper finns att hitta i alla affärer och brukar finnas där sojan finns.
Vi vek rispappret först en gång över halva fyllningen sedan vek vi in kanterna (drog åt) och sist vek vi över den bit som var kvar. Jätte lätt!
Fyllning: (Ta det du gillar)
Färska handskalade räkor
kallrökt lax i tunna skivor (lättast att skära fina skivor när laxen är halvfrysen)
groddar
avocado i skivor
Endive sallad (valfri)
Morotsstavar skuren i mycket tunna stavar (fantastiskt gott med lite crisp)
tunna gurkstavar
dipp sås:
ca 2 dl japansk soja
2 msk teriyaki sause
1 dl rappssolja
ca en halv hackad röd chili
rostade sesamfrön (torrosta i stekpannan för det är så mycket godare när de blir lite rostade)
1 msk koriander från kryddburk
1 näve hackad färsk koriander
Ser sjukt gott ut c: