TinasTaste

Nyårsmeny

Nu är snart det nya året slut. Vilket händelserikt år det har varit på både gott och ont. Vi ska fira ute i Ekerö med Erics släktingar. Vad står på menyn för er del ikväll? Vi står redan i köket och förbereder två förhoppningsvis saftiga stekar. Vi står för huvudrätten och andra familjer för förrätt, efterrätt och kvällssnittar. Menyn har vi dock fått äran att komponera. Det vi hade att tänka på att vi är ganska många och en hel del barn. Vår favoritmeny blev några av våra absoluta favoriter.

Meny
Förrätt:
Skagentpårta
(Recept här: http://nouw.com/i1medpricken/kraftskiva-19826505?cache=557121218&

Varmrätt
Lyxig stek med gräddsås och pressad potatis 

Efterrätt:
Nutellasemfredo
(Recept här: http://nouw.com/i1medpricken/nutellaseimfreddo-19092692?cache=699648821& 

Recept stek:
Fransyska (räkna 200g kött per vuxen)
Lagerblad
1 vitlök
Morötter
Gul lök
3 dl vatten
Salt och peppar

Sås:
Spadet av köttet
1 msk smör
3 dl Grädde
Soja
1-2 msk Kalvfond
1 köttbuljong

Gör så här: värm smör i en ugnssäker gryta. Lägg i en delad vitlök. Bryn köttet på båda sidor. Salta och peppra. Dela morötter och lök i ganska stora delar. När du brynt köttet lägg i morötter, lök, lagerblad och vitpepparkorn. Lägg över 3 dl vatten och ställ in grytan i ugnen på 175 grader. Ta ut köttet när den når en temperatur av 75 grader. Låt det vila i folie minst 30 min.
Kan med fördel göras dagen innan.

Sås: smält 1 msk smör i en kastrull. Sila av spadet från grytan och häll i. Späd med 3 dl vispgrädde. Ha i 1-2 mak kalvfond och en köttbuljongtärning. Ha lite soja.
Låt koka upp.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.