TinasTaste

Vit chokladkaka med saffran och lingongrädde

Julig efterrätt
Här har ni en riktigt god kaka med mycket julsmak. Jag stod för att göra en efterrätt till julbordet och eftersom ingen kände att den traditionella risalamaltan var ett måste ville jag prova något annat. Jag kom då att tänka på denna kaka som min finis Anna tipsade om. Hon sa att den var super mumsig och hon hade så klart helt rätt.

Vitchokladkladdkaka med saffran

200 g vit choklad
200 g smör
0,5 g saffran (1 påse)
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl

florsocker

Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter och tillsätt saffran. Rör i hop socker och mjöl och häll i chokladsmeten. Tillsätt äggen och rör smeten smidig. Häll sen smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.

Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min 175 C (den ska vara rejält kladdig, den sätter sig när den kallnar sen). Låt kakan svalna och ställ i kylen (gärna över natten).

Servera med lingongrädde som blir den perfekta kontrasten till den söta kakan.

Det fanns mer gott på Dessertbordet 🙂 glutenfria kärleksmums  i miniformat, Rocky road, citronrutor och snickerskaka. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.