TinasTaste

Kalkon

Hej läsare! Hoppas ni har haft en fantastisk jul. Vi har ätit gott och gått långa sköna promenader . Julafton var riktigt skön fast Lilla C somnade precis när tomten kom till oss trots att den var ”specialbeställd” till henne. Lite roligt ändå.

Det är otroligt skönt att få tid att umgås med familjen. Idag firade vi min mammas födelsedag och vi bjöd henne på kalkon. Min brorsas sambo såg till att den blev alldeles perfekt (så saftig) med en fantastiskt god sås till. Först stoppades kalkonen med äpplen, katrinplommon, lök, morötter. citron och smör och kryddor mellan skinnet. När kalkonen når en temperatur av 72 grader tas den ut ur ugnen och får stå i folie minst 30 min. Många klagar på att kalkon är torrt men det är bara för att den står inne för länge. Graderna på ugnen ska vara låga 160-180.

Red såsen av skyn, grädde, soja och salt.
Fantastiskt gott!
Vi hade en kalkon på 4 kg och den räckte till ca 9 vuxna personer.

Sovande c. Bildbevis att hon träffade tomten i all fall ​

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.