TinasTaste

Grilljera skinka

Tänk att det redan är första december och inte alls långt kvar till julledigt. Jag räknar verkligen ner dagarna nu. Det jag gillar mest med julen är att man får tid att umgås och vara tillsammans.

Förberedelserna inför jul är så smått igång. Igår kväll bakade jag pepparkakor och jag fick hjälp av en liten 1-årig degtjuv. Efteråt griljerade jag en ekologisk julskinka och värmde på glögg som vi kunde mysa på. Jag måste verkligen tipsa om glöggen vi dricker eftersom det är vår absoluta favorit. Den heter ripa zinfandel och är ekologisk. Du köper den på systembolaget.

Att griljera skinka är ju fantastiskt enkelt och det luktar verkligen jul när man öppnar ugnen för att ta ut den. Nedan följer min griljering:

1 äggula
2 msk Johnnys söta senap
2 msk grovkornig senap
1 msk socker
1 msk maizena
½ dl ströbröd.
Gör så här:
Sätt ungen å¨175-225 grader beroende på vilken ugn du har.
Blanda ägg, senap och socker. Torka av skinkan med hushållspapper så du får en torr yta. Sikta över maizena så stannar griljeringen kvar. Bred blandningen över skinkan och strö över ströbrödet. Griljera ca 15 minuter

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.