TinasTaste

Kladdkaka

Godmorgon!
Idag är det kladdkakans dag! 

Jag skulle gissa att det finns en hel rad med olika recept där ute i stugorna. Det som jag tycker är viktigt i en riktigt bra kladdkaka är att den är lite sådär seg och kladdig. Jag tycker Leilas slår huvudet på spiken där med sitt recept med farinsocker i. Nästa gång jag gör en kladdkaka tänker jag prova smaksättningen pepparkaka.  Det låter riktigt smarrigt, särskilt nu till jul. 

Leilas kladdkaka

  • 50 g smör
  • ½ dl matolja
  • 2 ekologiska ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao av god kvalitet
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • Smör och ströbröd till formen
  • 50 g mörk choklad 70 % av bra kvalitet
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja.
  3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
  5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.