TinasTaste

Pizzatävling

Idag hade Kewin önskat en favorit i repris… En pizzatävling. Så vi var och handlade våra ingredienser och fram till start höll vi hemligt hur de nya pizzorna skulle utformas. Måste säga att det blev ruskigt hög klass på pizzorna denna gång! Och extra roligt var att alla var så olika.  Därför gick det inte heller att utse en favorit. Alla var högt över medel.,riktiga 10 poängare. 

Vi fuskade lite och köpte färdig deg. Annars är det ju lätt att göra.

Kewins pizza:
tomatsås med timjan, basilika, oregano  och salt. Mozzarella i skivor, kronärtskockor. När pizzan är färdig har du på jamon serano skinka, parmesan hyvlad i skivor, pinjenötter torrostade i stekpanna och ruccola.

Erics:
Tomatsås med timjan, basilika och salt. Riven mozzarella ost, mycket salami, en pesto på kallpressad rapsolja, försk basilika, 1 vitlök, citron och salt. Peston läggs på när du tar ut ur ugnen. Stekta Pimentones de padron (små paprikor från Spanien) med havssalt (ha på efter pizzan är färdig).

Tinas:
Jag gjorde en helt ny modell. Man gör små knyten och lägger i en sockerkaksform. Knyterna fyllde jag med tomatsås, mycket riven mozzarellaost, skinka av kalkon, majs och oregano. I botten på formen la jag först lite riven ost eftersom den kommer överst när den är färdig. Grädda i formen och vänder upp och ner när den är färdig så den lossnar från formen. När du tagit ut den ur formen bildas ett hål och där sätter du sedan en skål ned tacosås som man kan dippa pizzan i. Perfekt som en sällskaplig förrätt också.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.