TinasTaste

Underbar tårta

Idag har jag gjort en tårta till min kusins lilla bröllopsfest. De gifte sig på Arlanda och åkte därefter utomlands och firade. Den närmaste familjen kring min kusin ville därför ordna en liten fest för de här hemma. Jag tog på mig att göra en tårta. Denna kan man så klart göra vid andra tillfällen också. Den har tre fyllningar: vit choklad mouse, hallon och choklad. Rosorna är gjorda av underbar marängsmörkräm. 

Recept:

Tårtbotten – gör själv (recept finns på bloggen under) eller om du har ont om tid köp färdig men köp dubbelt så att tårtan blir hög. 

Vitchokladmouse (finns på ex penduro)

chokladfyllning (finns på penduro)

1 paket hallon – tina upp i förväg och häll bort ev vätska. Mosa och blanda med lite majsena för stabilitetens skull.

Fyllningarna vispar du upp med grädde så köp 5 dl

1 paket chokladplattor

Marängsmörkräm – Det du behöver är 1 paket riktigt smör, 5-6 ägg. Samt 1-2 tsk vaniljsocker. Det är även gott att smaksätta med lite citron. Bästa beskrivningen och receptet på marängsmötkräm hittar du här: http://heavenlycupcake.se/steg-for-steg-swiss-meringue-buttercream/

Varva fyllningarna och smeta ett lager med tunn marängkräm på och runt din tårta. Spritsa rosorna från kanten och in. Använd en bra sprits. Börja inne i rosen och dra ett varv runt med spritsen. Jag la chokladplattor på sidorna eftersom krämen är mäktig och det kan bli för mycket om den går hela vägen runt tårtan också. Jag pyntade även med lite ätbart pärlemor ”strössel”. 

ps har du svårt  att göra rosor så finns det jätte bra klipp på youtube att kolla in. 

Stort lycka till!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.