TinasTaste

Kräftskiva

Idag hälsade vi på min syster med barn och barnbarn plus moster med familj som har lite campingliv i Ankarmoon. Vi bestämde oss för att ha lite kräftskiva. Planerar ni en kräftskiva tänkte jag passa på och tipsa om den här skagentårta som med all säkerhet blir en riktig pärla på skivan.

Ett måste är även hemmagjord aioli. Recept på det finns under kategorin med samma namn. Det är busenkelt att göra!

Skagentårta
Recept:
Botten:
Ca 8 Skivor kavring
100 g Rumstempererat smör

Fyllning:
400 g Handskalade räkor
4 dl Crème fraiche
1 dl Majonnäs
1 Ohiladelfiaost
1 dl Finhackad dill
½ Finhackad rödlök
4 st Gelatinblad

Garnering:
Ca 100 g räkor
1 Citron i skivor
1 burk Röd stenbitsrom
Dill

1) Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten. Ställ i kylen medan du blandar det andra.
2) Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill och rödlök.
3) Krama ur gelatinbladen. Värm resterande crème fraiche på låg värme i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i blandningen och rör ihop ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Garnera tårtan innan servering med räkor skalade citronskivor och dillkvistar. Samt Rom om man tycker om det.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.