Ända sedan min vän/”släkting” Holger la upp en bild på beercan burger på sin fb sida har jag verkligen velat prova! Igår hade vi en grillkväll hos Mickis ( jag är moster åt Mickis) och det var äntligen dags! Alla som var där var verkligen fascinerade och tyckte att det var sjukt gott! Vi började redan spåna på nya fyllningar till nästa gång. De är super saftiga och mäktiga!
Recept:
Nötfärs ca 300-400 g per burgare. Jag tänker satsa på mindre till nästa gång ( göra smalare väggar)
Bacon 2 skivor per burgare
Ex på fyllningar:
Lök
Fetaost
Chedarost
Paprika
Tomat
Champinjoner
Chili
Jalapeno
Chorizo
Soltorkade tomater
Gör så här:
Forma köttfärs till stora köttbullar (gigantiska) och tryck ner en ölburk i mitten så det blir ett hål (inte rakt igenom). Arbeta upp köttfärsen mot ölburkens kanter så ”väggarna” blir lite smalare. Linda runt två baconskivor så kommer burgaren att hålla ihop. Arbeta in dem lite också. Ta loss burken med hjälp av en kökshandduk för burken är hal att hålla i. Fyll burgaren med önskat innehåll. Grilla på sidan av elden under lock i 1 Th.
Så otroligt saftig! Om man vill kan man ju ha bröd till.
Denna måste bara provas!!
Steg 1
Ja tack för inspirationen @maltytowers.se det var ju sinnessjukt gott! Det är bara till att klura på fler fyllningar till nästa gång.. För det lär bli fler!
Ser jättegott ut. Fina bilder. Blir ju sugen direkt. Det fina är att man kan variera fyllningen oändligt.
Hej! Jag har en giveaway tsm med SheIn(Sheinside) på min blogg i fall du är intresserad av ett presentkort med värde: 1000kr ?kram!?