TinasTaste

Beercan burger

Ända sedan min vän/”släkting” Holger la upp en bild på beercan  burger på sin fb sida har jag verkligen velat prova! Igår hade vi en grillkväll hos Mickis ( jag är moster åt Mickis) och det var äntligen dags! Alla som var där var verkligen fascinerade och tyckte att det var sjukt gott! Vi började redan spåna på nya fyllningar till nästa gång. De är super saftiga och mäktiga! 

Recept:
Nötfärs ca 300-400 g per burgare. Jag tänker satsa på mindre till nästa gång ( göra smalare väggar)
Bacon 2 skivor per burgare

Ex på fyllningar:
Lök
Fetaost
Chedarost
Paprika
Tomat
Champinjoner
Chili
Jalapeno
Chorizo
Soltorkade tomater

Gör så här:
Forma köttfärs till stora köttbullar (gigantiska) och tryck ner en ölburk i mitten så det blir ett hål (inte rakt igenom). Arbeta upp köttfärsen mot ölburkens kanter så ”väggarna” blir lite smalare. Linda runt två baconskivor så kommer burgaren att hålla ihop. Arbeta in dem lite också. Ta loss burken med hjälp av en kökshandduk för burken är hal att hålla i. Fyll burgaren med önskat innehåll. Grilla på sidan av elden under lock i 1 Th.
Så otroligt saftig! Om man vill kan man ju ha bröd till.
Denna måste bara provas!!

Steg 1

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.