TinasTaste

Ricecrisp tårta

Jag kom på att jag bara måste tipsa om den tårta jag alltid får förfrågningar om jag inte kan göra. Denna tårta har allt! Seg maräng med ljuvlig kolasås, grädde, jordgubbar.. Den passar väldigt bra när man är ett större sällskap eftersom den kan göras i långpanna.

Recept
Botten
3 äggvitor
2dl socker
3 dl rice crisp

Äggvitor och socker vispad till ett hårt skum. Blanda i ricecrisp och bred ut på en plåt med bakplåtspapper ca 1 cm tjock. Grädda i 150 grader 1 timme. I slutet kan du lägga över ett bakplåtspapper så inte marängen blir åt det brunare hållet utan behåller sig vit.

Kolakräm
3 äggulor
3/4 dl socker
3/4 grädde
Koka så det tjocknar ca 15 min på låg värme under omrörning och ha sedan i 100 g blockchoklad och 50 g smör

Tips! Jag gör nästan alltid dubbel sats av marängbotten så jag kan göra två bottnar med kolakrämen emellan. Då gör jag även dubbelt sats av kolasåsen. Den går utmärkt att förbereda dagen innan. Men spar grädden och jordgubbarna tills den ska ätas.

Bred på kolasåsen när botten svalnat sedan grädde och jordgubbar överst.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.