TinasTaste

Glass med saltlakrits och hallon – Sting so bad

Då är det äntligen dags för Måns att representera Sverige i Eurovision. Jag och min vän Anna var på friends arena och hejade på när han tog hem segern. Idag hejar vi igen. Erics Saade som jag tycker var en stark konkurant får ett litet tröstpris och får denna glass uppkallad efter sitt bidrag. Njut!!

Sting so bad
Bas:
Ägg 3 äggvitor
1 dl florsocker
Saften av 1 citron
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljarom ev vaniljsocker
1/2 pkt Philadelfiaost (frivilligt, jag tycker det blir en lenare konsistens)

Smak: 1/2 påse krossade turkisk peppar
200 g hallon

Koka hallon, 2 msk florsocker, citronskal och saft i 5 min och låt det sedan svalna.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt resten av florsockret. Vispa grädden och vänd ner dem med äggvitorna. Rör ner hallonsåsen. Vänd ner krossade turkisk peppar. Häll upp det i en form och låt det stå i frysen 6 timmar.

Servera i strut eller i fin bägare. Är du en lakritsfantast som jag så strö över lite extra krossad turkisk peppar vid servering.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.