TinasTaste

Mini pavlova med fläderkräm

Denna lilla läckra pavlova bjöd vi mina föräldrar på idag. Den gick hem hos alla. Jag gör gärna om den igen.

Maräng

2 äggvitor

2 dl socker

1 tsk citronsaft

1 msk majsena

Vispa till äggvitorna till ett hårt skum ovh häll sakta i sockret. Vänd i majsenan i slutet. Rita cirklar på ett bakplåtspapper och spritsa ut marängen i dem. Grädda på på 120 C i 75 min.

Flädercurd

1,5 dl koncentrerad flädersaft eller citron/limesaft

1 msk saft från lime

1 dl socker

2 st ägg

75 g rumstempererat smör

Ha i alla ingeidienser utom smöret. Vispa med elvisp i rostfri skål över vattenbad tills krämen tjocknar. Ta curden från plattan och rör i smöret. Rör ut tills det har smält.Curden klarar sig i 5 dagar i burk med lock. 

Toppa med grädde med vaniljextrakt, jordgubbar, limeskal och lite smält choklad eller nutella. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.