Denna lilla läckra pavlova bjöd vi mina föräldrar på idag. Den gick hem hos alla. Jag gör gärna om den igen.
Maräng
2 äggvitor
2 dl socker
1 tsk citronsaft
1 msk majsena
Vispa till äggvitorna till ett hårt skum ovh häll sakta i sockret. Vänd i majsenan i slutet. Rita cirklar på ett bakplåtspapper och spritsa ut marängen i dem. Grädda på på 120 C i 75 min.
Flädercurd
1,5 dl koncentrerad flädersaft eller citron/limesaft
1 msk saft från lime
1 dl socker
2 st ägg
75 g rumstempererat smör
Ha i alla ingeidienser utom smöret. Vispa med elvisp i rostfri skål över vattenbad tills krämen tjocknar. Ta curden från plattan och rör i smöret. Rör ut tills det har smält.Curden klarar sig i 5 dagar i burk med lock.
Toppa med grädde med vaniljextrakt, jordgubbar, limeskal och lite smält choklad eller nutella.
Ja gör det!
Ska testa att göra den här nån gång!