TinasTaste

Skaldjurssupe’ med persilja, vitt vin och pasta

8 personer

Recept:

Blå musslor ( 1 nät från schacken)

Grädde

1 flaska Vitt vin (vinborg)

1 Gul lök

Vitlök

10 cm Purjolök

2 Hönsbuljong

1/2 kruka persilja

Gör så här:

Sätt på en kastrull med vatten till pastan. Medan det blir varmt så börjar du med såsen. Skölj musslorna och rensa. Ta bort de som inte stänger sig när man sköljer dem. Alla räkorna. Fräs på lökar tills den blir mjuk. Ha hög värme. Tillsätt musslorna och skaka om kastrullen lite. Ha i purjolök, vitt vin, buljong. Lägg den färska pastan i kokande vatten. Ha i salt och olja.

Ha i grädden och räkorna i slutet i såsen. Vid servering stör du över hackad persilja.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.