TinasTaste

Skagentorn med ringlad basilikakräm

Skagentorn

Till dessa torn behöver du ringar att stansa med. Det fungerar annars att göra den hel som en fin skagentårta.

Botten

10 skivor kavring

2-3 definitive kex

75 g smör

Smula ner och mixa med smält smör. Tryck ut i form med avtagbar kant. Låt den stå i kylen medan du fixar fyllningen.

Fyllning

500 g oskalade räkor

1 dl grädde

1 burk kesella

I pkt Philadelfiaost

4 gelantinblad

2 msk citron

Salt och peppar

1 msk smör

Gör så här:

Skala räkorna och hacka hälften. Spar lite av räkorna till ganering. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden och blanda i allt utom gelatinet. Smält smör i kastrull och krama ur vattnet ur gelatinbladen. Rör ut dem i smöret tills de smälter. Blanda i fyllning gen. Bred fyllningen över botten och låt den stå i kylen minst 5 Th. Går utmärkt att göra dagen innan.

Ganering:

Stansa ut ringar av tårtan och ganera med räkor, citron och dillkvist. Gillar man rom så passar det jätte bra också.

Basilikakräm:

1 dl färsk basilika

3 msk pinjenötter

2 msk citron

1/2 dl olivolja

Salt och peppar

Ringla på tallriken innan du lägger upp ditt torn.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.