Skagentorn
Till dessa torn behöver du ringar att stansa med. Det fungerar annars att göra den hel som en fin skagentårta.
Botten
10 skivor kavring
2-3 definitive kex
75 g smör
Smula ner och mixa med smält smör. Tryck ut i form med avtagbar kant. Låt den stå i kylen medan du fixar fyllningen.
Fyllning
500 g oskalade räkor
1 dl grädde
1 burk kesella
I pkt Philadelfiaost
4 gelantinblad
2 msk citron
Salt och peppar
1 msk smör
Gör så här:
Skala räkorna och hacka hälften. Spar lite av räkorna till ganering. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden och blanda i allt utom gelatinet. Smält smör i kastrull och krama ur vattnet ur gelatinbladen. Rör ut dem i smöret tills de smälter. Blanda i fyllning gen. Bred fyllningen över botten och låt den stå i kylen minst 5 Th. Går utmärkt att göra dagen innan.
Ganering:
Stansa ut ringar av tårtan och ganera med räkor, citron och dillkvist. Gillar man rom så passar det jätte bra också.
Basilikakräm:
1 dl färsk basilika
3 msk pinjenötter
2 msk citron
1/2 dl olivolja
Salt och peppar
Ringla på tallriken innan du lägger upp ditt torn.