TinasTaste

Grillat grillat grillat

Nästa vecka ska vi åka till min hemstad Söderhamn. Eric brukar börja planera lång väg i förväg vad vi ska äta när vi är där. Han älskar att komma till ”landet” som han kallar det. Nu är det ju äntligen grillsäsong vilket får mig att tänka på förra året när han slog till med det godaste grillade köttet jag någonsin ätit.. Till och med det godaste köttet över huvudtaget. Mina föräldrar sa samma sak. Ni ska få hans recept här!

Recept:

Oxfilé (grilla den hel så att den blir riktigt saftig)

Marinad:

Vitt vin (winborgs husets vita, alkoholfritt) färsk persilja. Marinera gärna köttet dagen innan men det funkar även om du åtminstone ger köttet 1 Th i marinaden. 

Till köttet hade vi ugnsrostad potatis, kolrot och palsternacka, grillad söt paprika med havssalt och grillad hallumi med lime på.

Som starter gjorde jag en stor foccacia (recept kommer) och aioli ned färsk basilika så man bara kunde bryta loss bitar och dopa i aiolin om man vill.

Grilla inte köttet helt färdigt utan låt det steka klart i folie. Då kommer du få ett kött som är otroligt saftig… Åååå vad sugen jag blir nu!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.