TinasTaste

Räkbakelse med smak av Skagen

Idag fortsatte vi Kewins firande. Eftersom han inte är särskilt förtjust i sötsaker så bestämde jag mig för stt göra en liten mini tårta av sånt han gillar istället. Måste säga att den blev otroligt god! Självklart är det hemmagjord majonäs i. Lite extra roligt är att kanten består av krossade ostbågar.

Denna tänkte jag även prova vid något annat tillfälle och göra den i mini mini storlek som en canape eller förrätt.

Recept

Formfranska

I kg räkor (skala själv för smakens skull)

1 burk créme fraiche

1 burk philadelfiaost

Ostkrokar

1,5 dl hemmagjord majonäs recept här: http://nouw.com/i1medpricken/category/aiolimajonäs–1

Gräslök

Purjolök

Rödlök

Citronpeppar

Citron

Dill

Gör så här:

Skala 1 kg räkor. Hacka smått och lämna några till ganering. Gör hemma gjordmajonäs. Hacka rödlök och purjolök. Blanda ihop 1 burk cremefraiche, 1/2 burk philadelfia, 1,5 dl majonäs med allt du hackat plus citronpeppar och 1 msk gräslök. Ställ blandningen i kylen medan du stansar ut 12 rundlar av formfranska. Krossa även 4-5 dl ostkrokar i en plastpåse.

Bygg nu dina bakelser i 3 våningar med röran på varje lock (även det översta). Spackla resterande philadelfiaost på kanterna och tryck på de krossade ostkrokarna. Ganera fint med räkor, citron och dill. Gillar man stenbitsrom passar även det utmärkt.

Tips!

Var på två stationer. En där du bygger bakelsen och en annan där du pressar på ostkrokar eftersom det lätt blir smuligt och man inte vill ha det över hela bakelsen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.