TinasTaste

Torskrygg med vitvinssås och smörstekta morotsstrimlor

Dags för fisk till middag.

Med en fisk som faller isär och är riktigt saftig och en sås som är så god så man helst skulle vilja slicka av den från tallriken. Så blir denna rätt en riktig 10 poängare. Med halvt mjuka halvt crispiga moröttsstrimlor vid sidan av är rätten fulländad.

Recept

Torskrygg

2 schalottenlökar

2-3 dl vitt matlagnings vin

3 dl Grädde

2 dl vatten

3 msk Kycklingfond

Morötter

SötPotatis

Gör så här:

Börja med såsen eftersom den gärna får puttra på en timme eller mer. Den ska koka ner till hälften ungefär. Börja med att hacka löken smått och stek i smör tills den är mjuk. Ha i övriga ingredienser och låt den koka medan du gör klart det andra. Skala ootatis skär i bitar och lägg i en ugnssäker form. Ca 25 min 175c.Stek fisken på ganska hög värme. Stek inte helt färdigt. Vänd bara fisken en gång så blir den saftigare. Salta peppra. Låt fisken avsluta i ugnen 5-10 min. Under tiden skalar och strimlar du morötter. Steker de i smör lite snabbt så de behålls lite krispiga. Salta. sötpotatis sätter en extra tutch på rätten men det fungerar så klart med vanlig också.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.