TinasTaste

Tårta – sommartårta fylld med hallon och vit chokladmousse

På lördag fyller Kewin år. Förra året gjorde jag denna somriga gräddtårta fylld med vit chokladmousse och hallon som alla älskade. Så enkel att göra också. Måste säga att jag föredrar en enkel gräddtårta framför de superfixade tårtorna med illasmakande sockerpasta. Vill du göra denna tårta finns recept nedanför.

På lördag blir det dock ingen tårta för oss eftersom Kewin ville ta ut sina vänner på middag istället. Så jag vet inte vad jag ska få för ursäkt för att få baka denna läckerbit.

Tårtbottnar:

Här är receptet på en riktigt luftig och härlig tårtbotten som gör tårtan super smarrig.

Om du vill göra en hög tårta som jag. Gör dubbel sats och grädda i två formar med avtagbar kant. Smöra formen.

175 g i ca 40 min.

4 ägg

2 dl socker

1 dl potatismjöl

1 dl mjöl

2 tsk bakpulver

Vispgrädde

Färska Jordgubbar

Frysta hallon

Vitchokladmouse ( jag köpte pulver från penduro som man blandar ut med grädde men det går att göra själv också. Vill du göra egen så är det enkelt du får bara vara ute i god tid. Du kokar 

upp 2 dl grädde och har i 100 g vit choklad. Låter allt svalna några tinmar och vispar sedan upp allt till ett fluffigt mouse. 

Gör så här. Jag använder mig av 6 bottnar för att få en riktigt hög och fin tårta. Varva chokladmousse och mossade hallon emellan .  Pressa/mosa gärna in hallonen i tårtbotten så så att det blir riktigt saftigt. Om du ska dekorera med hallon på toppen är det viktigt att du får bort så mycket vätska du kan så det inte rinner ut och förstör tårtan. Ett alternativ är även att mosa de hallon du ska ha på toppen och blanda med lite majsena för att det ska bli lite fastare. Spritsa grädde i ränder eller rosor. Det är betydligt lättare att spritsa om man har en bra sprits. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.