JAG ÄR OSMAKLIG OCH BORDE SKÄMMAS! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

JAG ÄR OSMAKLIG OCH BORDE SKÄMMAS!

Halloj fina du!

Hade först inte tänkt skriva något, men känner att diskussionen gått lite överstyr att jag ändå behöver få säga något om detta. Allt detta med att jag ibland visar upp min kropp i underkläder eller i bikini på min Instagram för att stärka andra kvinnor, kvinnor som varje dag lider av dålig självförtroende och som lider utav sina celluiter, ärr, bristningar, kurvor eller vad det än må vara.

Det är ett aktivt val jag gjort, att då och då dela bilder som påminner om det viktiga i livet och att ens kropp inte ska begränsa ditt sett att leva ditt liv. Dessa bilder har hjälpt så många kvinnor, så många fina mail och dms jag fått från kvinnor som för första gången på flera år gått på stranden i bikini eller som äntligen börjat älska sig själv igen, allt tackvare mina bilder jag valt att dela. Det är då jag känner att det betyder något, att något så litet kan vara så betydelsefullt för någon annan, det är viktigt för mig. Vem vill inte kunna påverka människor till att älska sig själv, våga leva livet utan begränsningar och som förstår vad man är värd?

 

 

Dessa bilder är vackra, naturliga bilder på en kropp, en kvinnas kropp , en mammas kropp. Inte pornografiska eller sexuellt anspelat på något vis.

 

Har senaste dagarna fått läsa att mina barn skulle skämmas över mig, att dom skulle vara retade i skolan, att jag är pinsam och att det är tur att jag inte jobbar kvar på förskola längre, att jag är osmaklig och att jag skaffar mig själv dåligt rykte..

Snälla?

 För det första, om mina barn skulle tycka det vore pinsamt , tror ni på riktigt jag skulle göra något som får mina barn att må dåligt?

 

Kan inte heller förstå varför man ser det så negativt och har så svårt att se till vad det faktiskt är. Man behöver inte själv känna att man skulle kunna dela sådana bilder, helt ok, vi alla är olika. Men att höra att det är tur att jag inte jobbar kvar på förskolan och att jag är osmaklig? Blir jag mer osmaklig när jag då berättar att flera mammor till dom barn jag hade på förskolan följer mig  och har skickat mail och tackat mig för att jag visar upp verkligheten bland all perfektion som råder på sociala medier och att jag med mina bilder fått dom att må bättre med sig själva?

 

Hade man tyckt likadant om mina bilder om jag hade haft en ideell kropp för samhällets normer och visat mig i bikini? Vart går gränsen? När blir det fel och när skapar jag mig själv dåligt rykte?

 

Jag ser att mina bilder skapar positiv skillnad, dom sprider självkänsla, kärlek och eftertanke och på köpet växer också mina barn upp med en mamma som inte står framför spegeln och beklagar sig för att inte vara vacker nog och som lägger tid och kärlek på att stärka andra kvinnor i deras mående.💗

 

 

 

 

Var rädd om dig, och kom ihåg att alla människor är olika och det som är rätt eller fel för dig behöver inte vara detsamma för någon annan. Acceptera att man är olika och låt bli att skriva elaka saker till andra som kanske lever eller tar beslut som inte är rätt för dig, för det beslutet är förmodligen rätt för denne. 💗

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tina

  TACK! För att du vågar och är stark. Att lyfta andra som du gör genom detta är en otroligt fin egenskap och handling! Fina du 💞

 2. Josephine

  Hejja dig! Tror snarare att du förmedlar till dina barn att man duger som man är än något negativt.
  Tack för ett inspirerande och ärligt konto som speglar mammalivet🤗👌

  1. theresewickman
   theresewickman

   Tror jag med, eller jag ser att jag gör det till mina barn. Båda vågar stå upp för sig själv, accepterar varandras olikheter och framförallt att vara stolta över sig själva… Tack för FINA ord! KRAM

 3. Kim

  Du är en helt fantastisk person Therese! 🌟En jättebra förebild för dina barn, och för alla! Fortsätta vara DU, och strunta i alla som försöker trycka ner dig! ❤️

 4. Emma

  Alltså människor som kommenterar på det sättet är bara oupplysta och lever i det förgångna. Att ens tala om en kvinnas ”rykte” är inget annat än ålderdomligt moraliserande. Nä, lyssna på oss som har tagit klivet från en tidsålder med fördömande röster. Personer som pratar ner andra på det sättet ska man inte lyssna på. Det de säger är inte sant, bara inskränkta åsikter. Du är grym, glöm aldrig det!

 5. Emma

  Alltså människor som kommenterar på det sättet är bara oupplysta och lever i det förgångna. Att ens tala om en kvinnas ”rykte” är inget annat än ålderdomligt moraliserande. Nä, lyssna på oss som har tagit klivet från en tidsålder med fördömande röster. Personer som pratar ner andra på det sättet ska man inte lyssna på. Det de säger är inte sant, bara inskränkta åsikter. Du är grym, glöm aldrig det!

 6. Lena

  Strunta i alla klagomål! Jag tycker du är tuff som lägger ut bilder på dig i bikini o underkläder!! Du har en jättefin kropp som du ska vara (och är!) stolt över ♥♥♥

 7. vicky

  Om du får klagomål för dina avklädda bilder beror det kanske på att dom är just avklädda. Inte för att du är tjock, mager eller mitt i mellan. Att visa upp sig avklädd är ju lite privat. Inte på en badstrand men annars. Att barnen skulle skämmas är väl för att mamma visar upp sig i underkläderna inte för hur mamman ser ut. Tror jag.

 8. Pernilla

  Så trist med all negativitet. Varför kan man inte stötta kvinnor som står upp och visar att alla kroppar är vackra. Och har man inget snällt att säga var tyst istället! Läs och följ inte den personen istället.
  Du är en förebild för så många och visar upp alla sidor av dig och din vardag. ❤️

 9. Helén

  Herregud har folk inget annat att klaga på? Du ska vara stolt över att du vill/kan/vågar visa dig så som du är. Du är ju en BRA förebild för dina barn. Du visar att det är ok att se ut precis som man är skapad. Att man inte behöver se ut på ett visst sätt utan man är vacker precis som man är. Tack vare dig har jag äntligen vågat kasta mina shorts och t-shirt när vi är på badplatser. Inte för att jag använder bikini. Men jag har Tankini istället. Hade nog aldrig vågat om det inte vore för dig. Du visade mig att jag duger som jag är. Att jag inte behöver vara trådsmal för att kunna få färg. Tack Therese

 10. Didi

  Ja och bara där är det ju något som är fel om barnen skäms och tycker man är äcklig… alltså vad har de då blivit inprintade med för ideal? Varför skulle man vara äcklig för att man ser annorlunda ut på kroppen?? Alla är inte skinnyfotomodeller, det vill jag gärna visa mina barn. Jag har också en sån mage som du, säger mina barn något så visar jag det stolt och säger att där har de legat och bott, sovit, bubblat bubbelpool, ätit etc.

  Sjuka kommentarer tillhör sjuka människor. Inget att ens lyfta upp, tänk dig bara hur de mår inombords. Inte så bra.

 11. Sara

  Så tråkiga kommentarer… de visar nog tyvärr hur skev bilden av oss kvinnor är 🙁 Jag tycker att du är otroligt modig och inspirerande och framförallt: vacker, precis som du är! ♡