theresewickman

Therese Wickman

Annons

ÄNDRADE FÖRHÅLLANDE HÄR HEMMA!

Hallå vännen! Har du haft en bra helg?

Jag har haft en mysig helg, en lugn Fredagskväll med barnen och en kväll ute med vänner i Lördags för att spela Bowling, äta gott och umgås för att fira att jag fyllt år. Under dagarna i helgen har barnen varit hos sin Pappa så dom timmarna har jag mest inte gjort något alls vettigt om jag ska vara ärlig. Men förbaskat skönt och välbehövligt i mellan åt 😉

Saker och ting har ändrats här hemma, på både gott och ont men numera kommer barnen alltid sova här, även när det är Pappahelg. Dom har önskat detta så länge jag kan minnas och har senaste tiden med ord, känslor och önskemål bett om att alltid få sova här, det dom ser som sitt hem, sin trygghet!

Detta är så klart tufft för mig, inte minst för deras Pappa, men barnen har inte valt att ha två ”hem”, dom har inte valt att behöva bli överkörda när det kommer till deras känslor för att båda föräldrarna ska ha rätten till sina barn. NEJ, barnen har rätt till sina föräldrar och där ligger ansvaret på oss!! Jag eller rättare sagt vi har valt att lyssna på deras önskemål, dom blir 6 och 8 år gamla nu i år och jag vägrar se dom ledsna och förtvivlade över att dom hittills inte fått bestämma vart dom ska sova själva.

Bara vetskapen om att dom själva mot sin vilja inte kommer behöva sova borta längre gav dom två så enorma leenden att jag önskar jag hade kunnat hunnit föreviga det på ett foto <3

IMG_0270_Fotor

IMG_0301_Fotor

För er rätt, för era känslor och behov slutar jag aldrig kämpa! Ni två är det viktigaste i världen <3

Nu är det måndag och ny vecka. Det kommer innefatta en hel del jobb, aktiviteter för barnen, möten samt förberedelser, tvätt och packning inför helgens utlandsresa 🙂

Mitt inlägg angående resetips visade sig bli väldigt populär så jag undrar om det är något speciellt från resan ni vill jag ska lyfta? Något ni vill veta mer om?

Vi kommer landa i Florida, sedan ta en kryssning ute i Karibien under 8 dagar med Royal Caribieen och sedan bila upp till Orlando för att gå på Disney World mm.

Låt mig veta 🙂

Puss & Kram

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

 1. Eveline

  Du är så klok! Tycker det du skriver låter väldigt sunt och jag hoppas deras pappa inte tog illa upp, utan att han oxå ser till deras vilja och bästa. 🙂 ska bli sp spännas de att följa er på er kryssning i Karibien 😍😍😍

Se fler...

MAN LÄR SIG NÅGOT NYTT VARJE DAG!

Varje gång jag är i väg och handlar så förvånas jag alltid över hur endast en eller två kassar mat kan gå på så fruktansvärt mycket pengar? Innan jag betalar brukar jag gissa för mig själv i huvudet vad jag tror summan kommer bli och jag lyckas aldrig gissa rätt. Hur kan jag tro så fel, varenda gång också?

Fler som upplever samma sak? Har allt blivit dyrare eller handlar man bara ”fel” varor?

I och med detta har jag letat, googlat och försök komma på ett sätt att spara pengar på utan att behöva byta ut mina varor. Jag vill inte behöva ”snåla” med allt och leva på vatten och bröd utan vill kunna köpa dom varor som jag vill ha men med ett bättre och mer ekonomiskt tänk.

Visste ni att med matsmart.se så hittar du överskottsmat med 20-90% rabatt & med en leverans över hela Sverige?

Idéen till Matsmart kom tydligen från en tidigare matbutiksägare som tröttnade på att kasta mycket mat från butik rätt ner i soporna bara för att det var skönhetsfel, produktbyte eller kort bäst före datum.  Snacka om slöseri med mat? Framförallt ekonomiskt och rent miljömässigt?

Genom detta slöseri väcktes en ide om att på något sätt kunna erbjuda dessa produkter till kunderna i stället för att bara kasta i väg varorna,  men till betydligt lägre pris än i butik, och det var så Matsmart startades.  För vem bryr sig egentligen om Pastan ligger i en ny design eller i den gamla? Känns fruktansvärt onödigt att slänga allt på grund av en sådan sak?

Tänk att jag inte hade  en aning om vilket slöseri det är på bra produkter från våra butiker!

Visste ni till exempelvis att 1/3 av all mat som produceras i världen slängs, oftast helt i onödan? Det hade jag ingen aning om innan jag läste på om bakgrunden till Matsmart.  Jag hade en aning om att det slängdes mycket, men hade aldrig kunna gissat mig till att man slänger hela och bra varor. Tänk, man lär sig något nytt varje dag, även som vuxen 😉

Men frågan är hur ett företag kan erbjuda så billig mat till oss kunder?  Det är för att Matsmart köper in dessa produkter som har skönhetsfel, produktbyte eller kortare bäst före datum, utgående sortiment och säsongsdatum mm och letar reda på detta hos olika grossister och producenter för att på så vis kunna ge oss så billigt pris som möjligt..

Jag personligen gillar denna iden skarpt. Genom att jag numera handlar en hel del varor från Matsmart så bidrar jag till mindre släng på värdefulla produkter och på så vis värnar jag om miljön och framför allt sparar jag mycket pengar, flera hundralappar faktiskt genom att handla här….

Jag och barnen tog emot vårt paket vi beställt i går som jag tänkte visa er…

IMG_0177

IMG_0179

Jag beställde allt från storpack balsam för 49 kr, våffelpaket för 5 kr styck, olika kryddor för 15 kr, fullkornspasta 3 för 30 kr, müsli 10 kr, tvättmedel 20 kr och mycket mer som ni ser på bilden.

IMG_0184

IMG_0191

Beställde också flera storpack festis för endast 5 kr för hela förpackningen, samt flera storpack av Smoothies för 29 kr för att lätt packa med oss på utflykter och vår kommande utlandsresa. Mycket billigare än så kan det inte bli! 🙂

Vill du som jag prova på detta, att beställa varor från Matsmart så har jag nu fått möjligheten i ett samarbete med Matsmart.se att dela med mig av en unik rabattkod till dig som ger dig 50 kr rabatt vid ett köp över 350 kr, vilket b.l.a ger dig fri frakt. Koden är theresewickman

Gå in här för att komma till sidan.

Önskar dig en underbar dag och uppkommer det några frågor kring detta så är det bara att ställa frågorna i kommentarsfältet så besvarar jag 🙂

Puss & Kram

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

Se fler...

TYDLIGA TECKEN PÅ ATT DU LEVER MED EN MAMMAGRIS!

Jag har väldigt nära relation till både Ellah & Kidh men har nog aldrig upplevt Ellah så mammagrisig som hennes lillebror är..

Tänkte dela med mig av en liten rolig lista här nedan med tydliga tecken på att ditt barn är en mammagris som verkligen stämmer in till 100% här hemma!

Du upptäcker när du ska gå och lägga dig i sängen att ungen smitit in i smyg och lagt sig för att somna i din säng.

Du hoppar in i duschen och får strax där efter sällskap av ungen som slänger av sig kläderna, kliver in i duschen och säger: Jag är också smutsig.

Du sätter dig i soffan för att se på tv och inom en halv minut sitter ungen i ditt knä, eller ligger på dig, helst så nära som möjligt.

När någon på skoj försöker putta ner mig i vattnet från bryggan, eller på annat vis brotta ner mig på skoj hoppar ungen fram med allvarlig röst och skriker: Låt bli min mamma, ingen får busa med henne på det viset. Ungen försvarar mig i allt.

Smiter in på toa för att kissa eller göra nummer två i fred, ungen kommer in, sätter sig bredvid och säger. Jag kan hålla dig sällskap, jag kan ge dig papper när du är färdig..  Han har tydligen inte förstått att på toaletten vill man vara i fred..

Ungen kommer hem från förskolan och ropar: Jag är gosesugen Mamma, kan vi mysa.

Jag råkar komma inom ett osynligt räckhåll från ungen och han börjar genast gasta: Mamma, mamma var är du?. Medan jag svarar, jag står här, en halv meter bakom dig bara du vänder dig om så ser du mig..

När ungen spontan säger: Jag önskar jag var bebis och låg i din mage, för då kunde jag vara med dig hela tiden.

Min lista skulle kunna pågå en evighet när det kommer till min son .

Kidh i vagnen med mamam

20160405_101311

Är eller har något av era barn varit mer eller mindre mammagris än den andra? Upplever att Kidh har betydligt mer behov av min närhet, vill vara med mig jämt och ständigt än vad Ellah någonsin varit..

Annons
Kommentera (5)

Kommentera

 1. Henrik johansson

  Urgulligt ju. Men kan ju vara jobbigt också när man verkligen vill sitta lite ifred. Min son har mig som sin stora idol. Efter separationen från hans namma släpper han mig ej ur sikte….han tror jag ska lämna och överge honom. Ha det bäst kram❤

 2. Jessica

  Vet inte om det är en pojkgrej? Har två tjejer och en son och grannen är en riktigt mammagris! Förutom att han rymmer! Men jag hittar dig alltid min mamma säger han när jag kommer sättandes efter honom med andan i halsen…

Se fler...

NI ÄR FÖR BRA!

Its Friday!

Härligt, jag älskar Fredagar och kommer nog så fortsätta göra med det nya schemat satt på Förskolan. Jag kommer nämligen jobba i kapp så jag blir ledig under Fredagar och på så vis kan lägga den dagen åt mina jobb kring Barnmässan och mina sociala medier och på samma gång ha möjligheten att hämta hem barnen redan direkt efter skolan slutar vid 14. Känns bra att förlänga helgen med en ledig, eller ledig och ledig, men själv ha möjlighet att bestämma upplägget kring den extra dagen hemma 🙂

Jag vill börja med att säga tack, ni är verkligen helt fantastiska! Tack för alla tios, råd och stöd i samband med min oro kring Kidhs blåmärken och tack för allt er stöd kring min barnlängtan. Ni stod positivt bakom mig i dessa tankar och det glädjer mig enormt mycket <3

Ska smita i väg på ett möte och sedan passa på att luncha ihop med en vän jag inte sett på flera månader. Det blir Sushi som alltid när vi ses 😉

Delar med mig av en ny Vblog från Hong Kong resan här nedan!

 

Önskar dig en bra dag så hörs vi senare!

Var rädd om dig, Puss & Kram

Annons
Kommentera (3)

Kommentera

Se fler...

RESETIPS NÄR DU FLYGER LÅNGT MED BARNEN!

Nu är det inte långt kvar tills vi flyger till Usa, overkligt nära att det är svårt att riktigt förstå.

I samband med vår resa och dom långa flygtimmarna tänkte jag dela med mig av resetips som kan vara bra att ha i samband med barn och långa flygresor.

 • Förbered barnen på att flygturen kommer ta lång tid, jämför gärna med något som gör att dom förstår hur lång tid det rör sig om. Är det över 10 timmar det rör sig om så säg att det kommer ta en hel dag och nästan en hel natt så begriper dom att det handlar om lång tid och att tjat om när man kommer fram inte lönar sig.
 • Ladda upp barnens ryggsäckar med I pad, hörlurar, ritbok och annat smått som kan roa dom uppe i luften eller i väntan på flygplanet.
 • Ta med tugummi för äldre barn eller nappflaskor för yngre barn att suga på för att undvika lock och värk i öronen vid upp och nedgång.
 • Packa med lättare snacks som majskrokar, kex, smoothies för små sugna magar eller när humöret tryter.
 • Är det en flygtur som barnen behöver sömn på så förbered genom att berätta att resan tar så lång tid att vi behöver sova på planet. Packa med en kudde som gör att det blir lättare att somna i dom små flygstolarna samt favorit gosedjuret, nappen eller annat som behövs för en tryggare och lättare sömn.

 

IMG_0185

IMG_0191

IMG_0194

IMG_0204

 

Av min egen erfarenhet av längre flygresor med barnen, som min och Ellahs resa till Asien när hon var 3,5 år så var förberedelserna A och O.

Jag hade pratat med henne om att resan kommer ta väldigt lång tid, nästan som en hel dag och hel natt och det är lika mycket som över åtta Frostfilmer. Det gjorde att hon fick en uppfattning om hur lång tid det egentligen rörde sig om och vid frågor om hur långt det var kvar kunde jag säga fem filmer, nu är det bara tre filmer kvar osv. . Jag överdrev också en del vad gällande flygtiden för att slippa tjatet och frågorna om när vi skulle vara framme , på så vis blev flygresan lättare och det upplevdes i stället som en ”snabb” flygresa i hennes ögon 🙂

Talade också tydligt om att vi var fler på Planet och att gap & skrik inte var tillåtet för då skulle dom andra få ont i öronen och att man mestadels måste sitta still i sin stol och där får man rita, titta film, sova, äta osv.

Det har aldrig varit några problem att flyga med barnen när jag tagit till denna lista och jag hoppas att även denna resa kommer gå lika smidigt! 🙂

Har du planer på en utlandsresa?

Puss & Kram

Annons
Kommentera (5)

Kommentera

 1. Mamma

  Min älskling, kul att du använder samma teknik som jag och din pappa gjorde när vi åkte långt. Men då var det antal madickenfilmer❤❤❤ Barnen är så duktiga och det finns ju så mycket filmer och spel på planet för dem oxå. Hoppas vi hinner ses på flygplatsen för en snabb kram! Saknar er❤❤❤❤💋💋💋💋💋

 2. Elisa

  Hej Therese, bra tips. Kom dock ihåg att du inte kan ta mer än 100 ml vätskor genom säkerhetskontrollen. Trevlig resa!

  1. theresewickman
   theresewickman

   Tack, det vet jag 🙂 Men med många timmars bilresa ill flygplatsen och på flygplatsen är det alltid bra med några drycker i handbagaget. Resterande packas ner i den stora väskan för incheckning 🙂 KRAM

Se fler...