Therese Wickman – Lev ditt liv som DU vill leva det och inte som någon annan vill att du ska leva!
theresewickman

Therese Wickman

PÅSKLOVSVECKA!

Hej vännen!

Här hemma njuter vi utav Påsklovet. Kollar filmer på kvällarna, sovit middag mitt på dagen, varit utomhus och idag ska vi fixa i trädgården. Jag ska med hjälp av Ellah och Kidh inhandla plankor och snickra ihop våra egna pallkragar. På så vis får jag rätt storlek på dom och dessutom är det roligt att göra något tillsammans med barnen..

Har bokat tid i nästa vecka för att Kastrera Livia. Tanken när vi köpte henne, förutom att vi ville ha henne som sällskap var att vi skulle ta en kull på henne, men vi står verkligen inte ut med hennes jamande och höga skrik när hon löper. Nu har hon dessutom löpt 3 gånger på mindre än 2 månader och jag ser att även hon tycker att det är skitjobbigt. Så bäst för alla är att hon får lite lugn och ro i kroppen efter kastreringen..

Ni som har kastrerat er katt. Hur lång tid tar för henne att återhämta sig? Tänker att hon behöver lite lugn och ro här hemma dom första dagarna? Kanske lite avskilt?

 

 

Hoppas du får en fin påskvecka, trots omständigheterna i världen just nu!

 

All kärlek till dig!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (5)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linnea

  Ja det blir en lugn påskhelg för oss. Är gravid i vecka 39+1 och är beräknad 14e april. Men har så pass täta förvärkar så tror hon kommer nu till helgen <3

 2. Johanna

  Hade det likadant med våran honkatt. Nu efter kasterering är hon mer tillfreds och lugn. Har även fått gå ut själv när hon vill vilket underlättat så mycket! Skönt att kunna ha altandörren öppen! Bästa beslutet för hela familjen!
  Tog ca 2 veckor innan hon var sitt vanliga jag igen då jobbar tvungen att ha krage för hon lät inte stygnen vara. Normalt brukar katterna inte vara på de ( enligt vet) men det händer ju uppenbarligen!

  Lycka till!

 3. Anna

  Det blir en enorm lättnad för Livia att bli kastrerad, bra beslut av dig! Det är så olika hur påverkade de blir efter ingreppet men de har ju i regel ont i några dagar efter operationen. Be om att få Metacam som smärtlindring att ge i en vecka efteråt, de flesta veterinärer erbjuder det vid honkastreringar. Upp till ett dygn behöver hon få vara instängd i lugn och ro efter operationen, hon är dessutom ljud- och ljuskänslig efter sövningen. Ett tips är att ha henne instängd tex i tvättstuga eller dylikt utrymme första dygnet med dämpad belysning och lite ljudisolerat, speciellt med tanke på småbarn hemma. Det kan också ske någon olycka utanför lådan innan hon vaknat till ordentligt. Jag rekommenderar att ha på henne en kroppsstrumpa istället för tratt efteråt, såååå mkt lindrigare och smidigare. Ta med ett avklippt byxben (kanske Kidhs strl?) som veterinären sätter på när kissen fortfarande sover, det måste sitta tight och så klipper man fyra hål för benen + klipper upp lite baktill. Kroppsstrumpan sitter på en vecka tills allt har läkt, se till att det sys med stygn som inte behöver tas bort på kliniken sen oxå. Lycka till! 🙂

 4. Veronica

  Hej
  Efter en kastrering så kan ett enskilt rum och hennes transportbur vara ett bra krypin. Gärna lite mörkt och rofyllt. De brukar oftast få Metacam (smärtstillande) utskrivna som man kan ge dom några dagar efter ingreppet,Tvättar katten mycket på snittetska hon ha tratt på sig. De brukar ta det väldigt bra honorna.

 5. L

  Hej.
  Vi har precis kastrerat våran katt (flicka) och det gick överraskande bra. Samma dag var hon lite påverkad av narkosen och behövde lugn och ro men redan dagen efter var hon sig själv igen. Upplevde inte att hon hade speciellt ont heller och nu efter 10 dagar är såret läkt och fint. Barnen måste såklart ta det lite lugnt och inte leka för vilt och bära runt på henne för mycket men som sagt, allt gick överraskande bra.

Se fler...