CORONA VIRUSET ÄR ETT KÄNSLIGT ÄMNE! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

CORONA VIRUSET ÄR ETT KÄNSLIGT ÄMNE!

Måndag och ny vecka framför oss.

Jag startar min dag hemma tillsammans med en kopp kaffe. Barnen är i skolan och förskolan och jag ska ta tag i det viktigaste på jobblistan och sedan hämta hem Matheus några timmar tidigare idag.

 

Det skrivs om Corona överallt och jag har med avsikt valt att inte skriva något om det tidigare. Känner att det är ett så känsligt ämne och alla tycker så himla olika. Jag har dock valt att vi kommer leva på som vanligt så länge som vi kan. Undviker lekland och stora folksamlingar, men annars går barnen på aktiviteter som vanligt, till skolan, vi veckohandlar och gör precis som innan.

Har snarare blivit mer skrämd av hur alla produkter i butik tagit slut och hur folk hamstrat för flera månader istället för att tänka ödmjukt att det finns produkter som ska räcka för många . Då tänker jag framförallt på mjölkersättning osv

Jag kan förstå om man har barn eller nära anhöriga i riskgruppen att man väljer att jobba hemifrån eller ha sina barn hemma från förskolan även om man är friska, men annars anser jag att man bör fortsätta som vanligt för att samhället ska fungera…

 

Insåg precis att vi börjar närma oss Påsk, bara ett par veckor kvar. Visst är det väl ok att ta in ett påskris med lite fjädrar i för att pigga upp hemmet i det gråa vädret redan nu?

 

 

 

Den här Dumbopyjamasen i mjukaste kvaliten hittade jag på Ica maxi, så himla fin..

Önskar dig en fin vecka!

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Det är en samhällsfråga. Alla har vi äldre i vår närhet. Alla känner vi någon som tillhör en riskgrupp. Även om vi inte gör det så finns det äldre bland oss. Därför ska vi ta detta på allvar. Om alla unga tänker ”det är inte farligt för mig” har vi ett enorm problem. Vi måste alla enas och ta detta på allvar. Kolla bara hur det blivit i Italien, över 24000 smittade på väldigt kort tid. I Sverige ligger vi på 1400 smittade. Kan den siffran få stanna där? I slutändan påverkas även alla om varenda vårdplats är upptagen. I dessa tider vill man inte bli sjuk i något annat tex. Vården var redan pressad innan detta. Så gör det du/vi kan! Träffas inte i stora folksamlingar undvik kalas med släkten, ha lillen hemma från förskolan om det är möjligt osv, osv. Vi måste hjälpas åt!

 2. Elin

  Jag tycker det är helt sinnessjukt att det bunkras! För mig så är det rent av egoistiskt att inte tänka på andra människor som faktiskt också behöver mat och toapapper eller rent av ersättning eller blöjor till sitt barn. Jag blir bara rent av förbannad av tanken utav att det finns sånna människor som bara tänker på sig själva!
  Om alla bara handlade som vanligt så skulle det räcka till alla precis som innan Corona kom till Sverige.
  Om man nu är så orolig att bli smittad eller om man rent av är smittad så går det att beställa hem varorna.
  Förstår inte hysterin kring detta! 🤷🏽‍♀️

  Det är en helt annan sak om dem är någon riskgrupp, bör tilläggas!

 3. StrongMama

  Japp du har rätt, det är ett känsligt ämne som är svårt att ta med många. Vissa överdriver och tar det med panik. Andra överdriver åt andra hållet och tar det inte ens på allvar… det är svårt att veta hur man ska ställa sig i allt detta med att gymnastiken stänger, dansen stänger men skolan är öppen, men vi ska inte vistas i stora evenemang men jobba ska vi, nä nu ska vi inte jobba längre, men skolan är fortfarande öppen så smittorisken kvarstår ju, ja alltså mycket dubbla budskap faktiskt. Jag vet inte vad som är rätt eller fel. Vill bara att spridandet slutar nu så jag gör det jag kan för att jobba hemifrån och inte röra mig därute mer än nödvändigt. Jag kommer inte sluta leva för det men undviker jobb, lekland etc. Jobbet blev inte ens mitt val, utan chefen skickade hem oss.

 4. Louise

  Men grejen är ju den att vi troligtvis KOMMER att tvingas sitta i karantän i just flera månader! Tyvärr verkar du och många andra inte förstå det. Det kommer att finnas mat och toapapper åt alla i affärerna så det räcker under denna tid, men poängen är ju att man ska undvika affärer under den tiden och därför är det fullt förståeligt att folk vill bunkra upp.
  Om vi nu överhuvudtaget ska börja kalla varandras beteende för skrämmande så är det mer skrämmande med er som inte verkar förstå/vilja ta in vad som ligger framför oss inom en väldigt snar framtid.

  1. theresewickman
   theresewickman

   Vad är det som tyder på att vi måste sitta inlåsta i hemmet i över flera månader? Än så länge tycker jag att det är onödigt att skapa panik bland folk.. Ofta skrämmer det folk mer än själva viruset. Som jag också sade, detta är ett känsligt ämne och jag sade aldrig att människor som hamstrar eller deras beteende skrämmer mig utan mer att det skrämmer mig att det tar slut i butikerna på grund av detta… Vi får ha våra olika åsikter och det är helt ok 🙂

   1. Louise

    Skulle snarare vilja fråga att vad tyder på att vi INTE kommer att hamna i karantän? Smittspridningen i Sverige är bortom kontroll och det enda som kan lösa det är karantän. Det är bara en tidsfråga innan det införs, troligtvis om ca en vecka.

    1. theresewickman
     theresewickman

     Absolut är det mycket möjligt, men till dess försöker jag leva på så normalt som möjligt i den utsträckning det går. Självklart undvika större folksamlingar mm. Men skulle alla bunkra upp som det varit nu med varor för månader framåt så finna det massvis av människor som inte får någonting alls. Tänker att man måste tänka öppet och inte bli så egoistika i detta. KRAM