Therese Wickman

JAG HAR VALT ATT SKÄNKA DOM VIDARE…

Hej, Måndag & ny vecka framför oss.

Det har varit regn & grått tillräckligt länge här i Örebro men har hört rykten om att det ska bli sol & kyligare väder igen, Jippi.

 

 I morse lät jag Matheus sova hur länge han ville då jag upplevt honom extra trött i helgen. Han vaknade ett par gånger i natt men sov enda till 9:30 i morse. Han behövde nog det så han kom ett par timmar sent till Förskolan, men vad gör det, viktigast är han fick sova ut ?

 

Jag har bestämt mig, jag kommer skäna pengarna vidare till någon välgörenhet. Jag vet att ni är många som ville jag skulle behålla pengarna inför nästa år & den rättsprocess som väntas men då jag fått, inte många men kommentarer om att jag då inte verkar ”fattig” & unnar mig saker hela tiden ska inte vara fräck nog att behålla pengarna.

Dessa saker sårar mig , på riktigt & jag vill inte heller känna att folk sitter & granskar vad jag gör & inte gör & vad saker & ting kan kosta om jag betalt det själv eller om jag fått det i sponsring.

Dom flesta utav er vet, som jag också försökte ge i svar på dessa kommentarer att även om jag klarar av vardagen rent ekonomiskt som ensamstående så är det skillnad att kunna ha ett sparkonto med 100 000 kr på.

Dom flesta sakerna vi gör, som granskas är genom mitt arbete, antingen är det en Inbjudan eller ett betalt arbete vi åker på när vi exempelvis åker till Finland, Legoland, Skara sommarland eller vad som helst.

Likaså om jag väljer att ta en lunch på stan med mina barn, det handlar om prioreteringar & självklart sparar jag undan så mycket pengar jag har möjlighet till i månaden. Men det man kanske inte tänker på om jag tar med barnen på en Bio en kväll är att jag kan ta mig råd till det för att vi kanske sålt av massa grejor här hemma , men också för att jag sparar in massvis av pengar som skulle gått i vardagen för att jag genom samarbeten får kläder till barnen, till oss, skor, vinterkläder, jackor, klippning, resor, ja ni vet. Saker som jag annars skulle betalt för, vilket gör det möjligt för mig att klara mig rent ekonomiskt i vardagen. Det är så lätt att sitta & döma, men att höra att jag förmodligen skulle använda pengarna inför den kommande rättsprocessen till något annat sårade mig riktigt mycket. Mest för att veta att det sitter folk & har den skeva uppfattningen om mig som person.

 

Jag är innerligt tacksam för den hjälp ni gav mig, till den buffert ni hjälpte mig med. Men jag kommer som sagt välja att skänka dessa pengar vidare till någon/några som är i större behov av dom än mig just nu. Det sista jag orkar nu i allt jag redan går igenom bakom bloggen är att känna stress & press på vad jag kan lägga upp & inte på mina sociala medier för rädsla att allt ska granskas angående om jag betalt det själv eller inte, hur jag kan ha råd med ditten & datten men inte 100 000 kr i en rätttsprocess.

Vet att dom flesta utav er förstår & rent logiskt kan sätta ihop 1+1 & veta varför jag inte kan trolla fram 100 000 kr, men även om dessa kommentarer är få, så tar dom alldeles för mycket på mig just nu Jag är inte stark längre, känner mig svag, som en blöt liten fläck på golvet & jag känner att minsta lilla negativa grej får mig att bryta ihop & så brukar det inte vara, men så är verkligheten just nu..

 

Tar en dag i taget, försöker se till det positiva  runt om & inte låta det negativa äta upp mig, därför måste jag också ta alla beslut jag kan ta för att kunna må så bra som möjligt!

 

Tack för att du finns ❤

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Ett tips är att skänka de till svenska kyrkan eller frälsningsarmén som ger julkassar och julklappar till familjer där föräldrarna inte har råd med julmat eller julklappar till barnen, känns aktuellt och väldigt viktigt. Fint av dig att skänka pengarna och jag skulle gjort samma sak. Det känns bäst för samvetet, dessutom så kommer du få hjälp av dina följare när det väl är dags, jag tycker du gör rätt och som sagt, samvetet mår nog bäst av det. Om det är rätt eller fel låter jag vara osagt. Om din magkänsla säger det kommer du på bäst av det!

  2. Sofia

    De flesta av oss har råd med bio, pizza och en resa, men det betyder ju inte att man kan kasta upp 100 000 kr bara sådär. Det tar ju ett tag att spara till, så det är inte ens jämförbart. Det är därför synd att dessa få kommentarer kan ha så stor påverkan när så många skrev att du borde spara dem för framtiden. Hur man än gör så är det folk som ska klaga, så man får bestämma sig för vilka som ska vara auktoriteter i ens liv; vilka vars åsikter du faktiskt ska ta åt dig av. Gör vad du vill med pengarna, men gör det för att DU vill, inte för att någon annan påverkar dig negativt och får dig att känna att du måste si eller så.

  3. Jesdica

    Du är mångas förebild och allt du gör och delar med dig av förändrar någon annans tillvaro. Du är modig och klok!
    Jag och många med mig ser upp till dig och den fantastiska mamma du är till dina barn! TACK!! ❤️

  4. Jenka

    Du ska inte ta åt dig av allt elakt folk säger om att du slösar pengar på saker. De ska dem skita i. Vi som skänkte pengar gjorde det för att vi bryr oss om dig och din son. Vi gjorde det för att hjälpa DIG. Annars hade vi själva kunnat skänka till andra organisationer, vilket jag redan gör. Men den gången ville jag hjälpa DIG. Jag tycker det är synd att du inte sparar de pengar du fått att använda i framtiden när du behöver rätthjälp. Du skriver mycket tankar om utseende. Men du behöver även tänka på insidan att inte ta åt dig av alla negativa och elaka saker. Du ska inte känna stress o press på vad du ska lägga upp på sociala medier. Du får spendera pengar på dig och familjen och ändå ha en sparande buffert från dina följare som du väljer att använda när DU behöver dem.
    Du är fortfarande stark så lyssna inte på kommentarer om vad du gör med dina pengar det är ditt val.
    Tycker du ska behålla pengarna med gott samvete. Det finns många som bryr sig om dig och de som kan har även visat de genom att skänka.
    Jag blir ledsen över att läsa att du fått må dåligt över detta när.meningen var att du skulle må.bättre av att få en buffert. Sorgligt att de finns så.många avundsjuka människor som vill missgynna dig dessa pengar.

  5. Sofia

    Så tråkigt att en handfull folk får för sig att sätta tvivel i dig. Du är stark och god och uppenbarligen är du i en tuff situation. Har svårt att tro att de ens tror på det de själva skriver! Folk som följer dig vet ju din situation och med tanke på att du alltid är duktig på att. märka ut när något är reklam så vet man ju att vissa saker ni gör och kläder ni får är samarbeten!!
    Pengarna kommer ju göra nytta för någon annan nu, och hoppas att du kan känna dig bättre efter detta. Och förstår ändå ditt beslut om de snarare ligger och skaver l dig än att få dig att känna sig lite tryggare inför framtiden.
    Kram

  6. Vickan

    Undrar hur mycket de som ifrågasätter dig så har skänkt, inte en krona skulle jag tro, men ändå tar de sig rätten att ifrågasätta.

  7. LillaHon

    Synd att du ska känna så och synd att detta ska behöva kosta så pass mycket pengar… Jag hoppas innerligt att allt löser sig för dig och dina fantastiska kids! ♡
    Bara ett tips: D.A.C.A
    Drivers against child abuse. En galet amazing supportergrupp som alltid finns där för alla barn. Fanns även med mig, som stöd, i tingsrätten när jag och mina 2 ansökte om enskild vårdnad. Kändes otroligt skönt med deras support.
    http://Www.daca.se Finns även på Facebook. Spana gärna in ♡

  8. Denise

    Blir irriterad att folk tycker så mycket. Dom som har bidragit till din buffert, gör det FRIVILLIGT och verkligen vill stötta och hjälpa dig. Oavsett om du använt pengar av den bufferten eller inte så är det helt upp till dig. Jag tycker du ska fokusera på dig och ditt bästa och dra nytta av pengarna. Som sagt, fina personer har gett pengarna till dig som gåva. Behåll dom med gott samvete!! Sen kan andra människor sluta vara bittra och lägga sig i saker dom inte har en aning om. Du ska inte ens behöva förklara dig! Kram

  9. Johanna Modin

    Det finns en barnrättsorganisation som heter Bufff och som står för barn/ungdom/förälder/familjemedlem/i fängelse, häkte och frivård.
    I Örebro län så har 5000 barn en förälder som lagförs för brott varje år. Minst 1000 barn av dessa har en av sina förälder på anstalt.
    Barnen/ungdomarna beskriver situationen som: ”Inte mitt brott, men ändå mitt straff”. Hjälp oss att hjälp de oskyldiga barnen!

  10. Emelie

    Vad ledsen jag blir av att läsa hur vuxna människor tar sig rätten att ha åsikter om din ekonomi, något som endast Du har insikt i. Jag tror tyvärr mkt handlar om avundsjuka där, men jag vet inte.
    100 000 är väldigt mkt pengar och inte något man sparar ihop på en handvändning.
    Det är oerhört fint och generöst att skänka de pengar Du fått som stöd till välgörenhet, det som känns tråkigt är att giriga och missunnsamma människor inte kan unna dig detta.

    Skickar en stor kram!

  11. Anki

    Ja det spelar ingen roll hur man vänder sig så har man ändå rumpan där bak. Tyvärr så finns det alltid människor som måste kritisera, ifrågasätta och döma utan att veta något alls. Att du dessutom är extra svag och mår dåligt nu gör det tydligen ännu roligare för kritikerna att dyka upp och ge en knäpp på näsan istället för att bete sig som vuxna människor. Kram på dig och hoppas allt ordnar sig till det bästa!

  12. Petra J

    Vi Är nog väldigt många som kan stötta dig när/om det blir aktuellt med en vårdnadstvist längre fram! Tveka inte att säga till! Trist med såna kommentarer men väldigt fint av dig att skänka pengarna vidare till behövande som behöver dem just nu. Du har ett stort hjärta!

  13. StrongMama

    Vad otroligt hemskt och tråkigt att bli ifrågasatt om dessa saker och hur din ekonomi ser ut. Man förstår ganska lätt att en person kan ha en god ekonomi i vardagen men inte samma sak som att trolla fram 100,000 SEK i ett svep. Kanske du hade kunnat spara ihop det men inte så snabbt och så mycket.

    Det är fint att du skickar vidare pengarna till välgörenhet, förhoppningsvis till något som har med att hjälpa barn att göra, men det väljer du ju själv. Jag tänker bara att barn är ju framtiden.

    Lycka till med allt