Therese Wickman

DET DÄR DÅLIGA SAMVETET!

Hej vännen!

Vilken värme vi bjöds på idag? Jag och Kidh kom upp till Stockholm igår kväll för att spendera hela veckan här fram till Fredag kväll i och med hans schemalagda spelschema under veckan. Det gjorde så jäkla ont i mig att krama om Ellah igår, gråtandes där hon sade hur mycket hon skulle sakna och tänka på mig tills vi ses igen…

Jag tröstade henne, sade att det är ok att vi saknar varandra, och jag talade om hur otroligt mycket jag älskade henne och peppade henne att se fram emot veckan som kommer..

Egentligen är denna vecka en planerad vecka för barnens pappa att ha båda barnen, men i och med Kidhs inspelning så fick vi dela på oss och det kom naturligt från hans håll att vara ”hemma” och ha semester med Ellah. Men trots att det är planerat att Ellah egentligen skulle vara där så har jag så extremt dåligt samvete gentemot henne!??

Jag försöker intala mig att hon har det så himla mycket bättre med sin pappa och hennes bonusmamma med lediga dagar där dom förmodligen hittar på lite skoj och låter henne få stå i centrum…..

Men kan ändå inte sluta tänka på att  Kidh just nu är inne i en period där han tar ganska mycket uppmärksamhet.!?  Han är 5 år, söt som socker, med bus i blicken , kan charma allt och alla och det är folk inte direkt diskreta med att påpeka heller, hur gullig och charmig han är, framför Ellah dessutom. !  Sen att Kidh fick denna ”tv-roll” gör självklart  att han får än och mer ”tid ”och uppmärksamhet från folk….

Ellah är den mest kloka och godhjärtade unge jag stött på.Hon vill hjälpa till, ta hand om folk, visar sådan enorm kärlek till dom hon verkligen tycker om.  Hon åtsidosätter ofta sig själv framför sin lillebror, sina vänner och familj och samtidigt som jag älskar att hon är så himla godhjärtad och fin så är jag rädd att hon sätter sig själv för mycket åt sidan? , att hon blir överkörd? Hon är SÅ viktig och betydelsefull och min skräck är att hon ska växa upp och känna att ”hon” aldrig är bra nog, utan att lillebror tar den uppmärksamheten som hon ofta kanske borde ha??

Känner man sig någonsin tillräcklig som mamma? Har man ständigt ångest över att barnen ska växa upp och tveka på vad dom är värda och hur mycket dom är älskade, för den dom är!?

Jag är noga med att säga till Ellah hur mycket jag älskar henne, hur värdefull hon är och jag känner att jag verkligen vill göra något ensam med henne, på tu man hand! Där hon kan få allt ljus och fokus på sig från mig utan lillebror för några dagar! ?Snälla kom gärna med idéer och förslag på vad vi kan tänkas hitta på, bara hon och jag! Min hönapöna <3

IMG_6365

IMG_4912_Fotor

Hur känner ni som har fler barn? Dela gärna med er <3

Puss och Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. MammaLinda

    Så underbar och fin du är!! Det viktigaste är att du förstår situationen för då kommer du också kunna stötta och finnas där för henne på bästa sätt! Du är fantastisk som kan läsa av dina barn på detta sätt.

    Fråga henne vad hon vill göra. Det viktigaste är inte vad ni gör utan att ni gör något tillsammans.

    Inland får det ena barnet mer fokus. Det gör inget så länge alla får mycket kärlek och känner sig älskade!

    Jag har 5 barn och ibland gör vi saker tillsammans och ibland var för sig. De har olika behov och viljor, så det är ett pussel att få alla glada och nöjda. Sen tycker jag att det är en lärdom i livet att lära sig att andras vilja ibland får gå före, kompromissa, att inte alltid stå i centrum osv

    Det viktigaste är kärleken och det märker jag att ni har!

    Kram
    http://blogg.loppi.se/mammalinda

  2. Jannice

    Man känner sig nog aldrig tillräcklig som förälder tyvärr 🙁
    Jag tror att det kommer kännas lite bättre om du och Ellah får lite ensam tid tillsammans där hon kanske får bestämma vad hon vill göra. Jag och mellandottern hade 4 dagar ensamma hemma förra veckan. Så himla härligt och välbehövligt ♥ Hon var som en helt annan tjej när hon fick all min uppmärksamhet och inte behövde konkurrera med syrrorna.

  3. Jennie

    Åk till något ställe som hon gillar, låt hon välja vad hon vill göra. Gillar hon nöjespark åk till en sådan osv. Mina barn får alltid välja en sak var på sommarlovet som jag ska göra med de. Likaså Liseberg åker jag ensam med var och en, även semester då de behöver semester från varandra.

  4. Jonna

    Det kommer för alltid vara så, mest troligt. Att Kidh tar o får den mesta uppmärksamheten. Jag är 24 år och har alltid känner att jag stått lite i skuggan av lillasyster. På gott o ont. Så är det bara, tyvärr :/ men älskad har jag alltid varit

  5. Jonna

    Det kommer för alltid vara så, mest troligt. Att Kidh tar o får den mesta uppmärksamheten. Jag är 24 år och har alltid känner att jag stått lite i skuggan av lillasyster. På gott o ont. Så är det bara, tyvärr :/

  6. Petra

    Hej du fina! ? Tycker att du och Ellah ska bara vara hemma och göra tjejsaker, minispa, måla naglar, kolla på film och bara mysa ni två, för så som jag har förstått på dig så har du haft det stressigt en tid. Kanske låter tråkigt att bara vara hemma, men kanske skönt för dig att samla kraft och härligt för Ellah att bara mysa i hemmiljö?!? Hoppas det blir mysigt vad ni än gör. Ta hand om er och stor eloge till dig som fixar och donar för dina fina barn. Massa styrke kramar!??

  7. Sofia

    Jag tror hon vet hur mycket du älskar henne ?
    Mitt tips är väl att försöka få till en dag tillsammans med bara henne! Eller varför inte ägna en dag med att göra saker hon älskar (alla tillsammans)