SPRÄCKT PANNA OCH AKUTEN! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

SPRÄCKT PANNA OCH AKUTEN!

Hej vännen!

Nyår i morgon, är det inte helt galet?

Jag måste erkänna att jag börjar få lite livskris. Inte rent åldersmässigt, även om det är lite små jobbigt att fylla 30 om mindre än två veckor 😉 Utan mer att livet går så fruktansvärt fort. Vad händer sen? tar allt slut? Lever vi vidare någon annanstans? Sådana tankar slår mig ofta och jag kan verkligen känna att åren går alldeles för fort!

Vi kom fram helskinnade till Tranås igår och det var trots en lysande sol rätt i ansiktet hela vägen ner. Otäckt, men fram kom vi som sagt…

Igår kväll efter ett par timmars lek och middag här hemma hos Svärföräldrarna så springer barnen ner på nedervåningen för att leka en kort stund till innan läggdags. Plötsligt hör jag ett skrik i ren panik från Ellah.

Ellah: MAMMA, skynda dig ner, det är allvarligt ring ambulansen jag blöder och jag tror jag kommer dö.

Jag hörde på hennes skrik att det var riktigt allvarligt. Sprang ner i en väldans fart och ser Ellah sitta på golvet med blod på händerna. Letar efter ett sår men hittar inget, tills hon tittar upp på mig och jag ser hur blodet forsar ner längst ansiktet och det var ett fruktansvärt djupt jack enda in till pannbenet. Där och då ville jag börja gråta och skrika av panik, ussh så hemskt det såg ut!  Men som förälder lyckas jag alltid behärska mig och istället bli lugn och trygg som en filbunke. Bar upp henne, höll papper över såret, lugnade ner henne och fick gång på gång bekräfta henne med att hon INTE skulle dö.

När Ellah lugnat ner sig och blödningen stoppats en smula så satte vi oss i bilen och for in till Akuten. Väl där inne så fick vi komma in hyfsat fort till doktorn. Det slutade med att det var jag och 3 doktorer som fick tvångshålla Ellah medan dom satte 4 sprutor med bedövning rakt in i hennes öppna sår. Jag mådde så fruktansvärt dåligt. Ni vet när man ser sitt barn lida? Finns det något värre och hemskare för mammahjärtat? Jag led och var så himla nära till tårarna men lyckades för Ellahs skull svälja dom. Hon skrek i ren och skär panik och smärta. Fy bubblan börjar nästa gråta bara att tänka tillbaka på det.

MEN, idag mår hon bra och har till och med ringt till både Morfar och Mormor och berättat om gårdagen och hur duktig hon var inne hos doktorn när hon fick sprutor och hur dom sydde med nål och tråd i hennes panna. Lillstumpan <3

20151230_191005

20151230_161140

Jag önskar dig ett Gott Nytt år så hörs vi en sväng i morgon innan jag ska sätta igång och förbereda för vårt Nyårsfirande 😉

Puss och Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. EmmaPemma

  Hua! Bra att allt gick bra trots allt. Glöm ej att fota skadan och anmäla till försäkringsbolaget bara… *tips*

  Gott nytt till er alla!

 2. Nettan
  Nettan

  Stackars lite 🙁 Vet paniken man själv får men när man måste behålla lugnet… Varit på akuten med både sonen och dottern för varsin fallskada där haka och ögonlock spruckit, så har jag själv sjukhusskräck…..
  Hoppas det läker fint nu och inte blir infektion! Kom ihåg att anmäla skadan till ert försäkringsbolag, kvarstår ärret eller blir andra komplikationer så får man iallafall ut en del i ersättning. Kram

 3. Från gravid 17 åring till 33 år och 10 barnsmamma

  Men usshh .
  Tur hon mår bättre .
  Känner igen så väl allting då vi varit med om liknande fast ett stort jack i låret,vart 8 stygn.
  Bara tanken tillbaka när dom skulle ta bedövning i såret huua
  Dom lyckades inte o tog lustgas som inte hjälpte,tillslut sydde dom ändå..
  Mitt mamma hjärta led o fy det skriket kommer jag aldrig glömma.
  Mvh Camilla

 4. mammalinda

  Men herregud!!! Stackars er båda!! (Jag vet precis hur det känns att vara på sjukhus med sitt barn som är rädd, ledsen och skriker och det är verkligen fruktansvärt och man vill gråta floder!!) Vilken tur att det redan är mycket bättre och att hon själv verkar prata positivt om det hela. Det är ju bättre om hon fokuserar på att hon var duktig och att allt gick bra, än att hon var rädd och ledsen.
  Och HALLÅ Tranås!! Så förvånad jag blev när jag läste att ni är HÄR (jag bor ju i Tranås).
  Hoppas att ni får en underbar helg och INGA fler olyckor!!
  Kram
  http://blogg.loppi.se/mammalinda/