Stronger Life

Ser du verkligen allt du har?

Tiden går och jag har mycket annat att göra. Jag älskar mitt liv, jag älskar hur allt ser ut för mig just nu och jag njuter så mycket jag kan varje dag.

Jag har märkt att det är så enkelt att försvinna i det liv man har, att man lever gott på ett eller annat sätt men det blir ”normalt” för dig sen, det blir ”vardag” och du ser inte längre det du var tacksam för innan. Det är en ganska hemsk situation att hamna i tycker jag, att tappa bort den där glädjen, tillåta den bli vardag och tappa tacksamheten. Det är såna situationer som gör att man behöver mer och mer och mer hela tiden, för att åter få känna ett rus av lycka, av lyx, av överflöd.

 

 

Men vad kan du göra istället?
Genom att öva tacksamhetsövningar, genom att påminna sig med olika övningar, det kan vara mediation, det kan vara tacksamhets övningar, det kan vara det som passar dig bra. På så sätt håller du tacksamheten vid liv och du inser varje dag, varje vecka hur otroligt mycket du har i ditt liv.

Jag försöker alltid att påminna mig om den lyckan jag har att kunna vara hemma och leva det liv jag länge drömt om, känner tacksamhet till mig själv att jag lyssnade på mig själv, att jag tog steget, hade modet att gå efter min dröm.

Du har mycket att vara glad för, att vara tacksam för. Vi har alltid så mycket mer än vad vi tror.

 

Jag gör tacksamhetsövningar varje dag i samband med min morgonritual, jag mediterar och skriver en hel del på morgonen.


Ett av mina tips: 

Gör en tacksamhetsmeditation. 
Blunda, andas lugnt så att du kommer ner i varv.
Se dig ute på en grön äng full av gula och vita tusenskönor.
Du tar upp en och tar bort ett blad för varje tacksam del du har i dit liv.
Varje blad representerar något du är tacksam för eller något du är glad för, något positivt i ditt liv.
Känn in känslan för varje blad och tanke.
När du tar det sista bladet så känner du dig full av tacksamhet, du känner glädjen över allt det fina du har i ditt liv, allt det positiva.
När du är helt klar så inser du att du är din egna källa av positivitet, du behöver inte söka tacksamhet, positivitet eller glädje där ute i världen, du har det inom dig, du är källan.
Med ett leende på läpparna, sträckt rygg av stolthet, upprepa för dig själv,
”Jag är en källa av positivism”
”Jag har glädjen inom mig”
”Jag har allt jag behöver inom mig”
Ta ett djupt andetag och släpp ut luften i en lättande suck.
Ta med dig denna känsla runt omkring hela dagen.

Det finns många olika övningar du kan göra men det här är en av mina meditationsövningar, det finns även skrivövningar som jag gör varje morgon. Men den här meditationen är väldigt fin.

andligcoach_nature

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.