Stronger Life

Lets change this

I samarbete med CVmaker

Många som haft semester nu kommer tillbaka med full ångest över att behöva komma tillbaka till kontoret, till jobbet och göra det de gör. Vad hemskt säger jag. Jag har sällan känt sån ångest över något jobb, en gång gjorde jag det och det fick mig att gråta på morgonen över paniken att inte kunna styra min egna vardag, att inte kunna bara strunta i det och säga ”jag säger upp mig” för att man är beroende av pengar och säger man upp sig så får man inte A-kassa. Det var en hemskt period, men nu är jag tacksam att jag har haft den för det har gett mig insikt och erfarenhet inom känslan, situationen och mig själv.

samarbete

Jag kan däremot erkänna att lite smått med ”jag vill inte” känsla hade jag, inför att komma tillbaka till mitt dagliga jobb. Efter att ha varit i Spanien, jobbat som hälsocoach online och känt på hur det känns att hjälpa människor till att må bättre, ja det gav mig en insikt över vad jag vill och inte vill. Jag ville inte tillbaka. Men ångest hade jag inte, det är inte mycket som kan ge mig ångest idag. Jag jobbar hårt på att må bra och vi mår som vi bestämmer oss för att må.

Så mitt tips nu när hösten är på ingång, sommaren är på väg mot sitt slut så sätt dig ner med en kopp kaffe/te eller vad du nu än dricker. Reflektera över vad du vill i ditt liv, vad vill du göra, när du skrivit ner allt så ser du tydligt vad du drömmer om, skriv då ner ett CV och behöver du hjälp med det så har du CV Maker som stöd för att göra ditt första professionellt och eleganta CV. Sen sätter du upp ett mål att jobba efter hela veckan, varje vecka. Tex ”jag ska söka 3 jobb varje dag” och tro mig du kommer att hitta om du letar, efter 3 jobb varje dag. Det finns mängder av sidor du kan söka på, mängder! Skicka till de du tror dig kunna jobba med, oavsett om du har skills eller inte, det är upp till arbetsgivaren att ringa in dig eller inte.

samarbete

Sen kan du resten, gå på intervju, se presentabel ut, självsäker, engagerad och entusiastisk över att börja ett nytt kapitel i livet. De kommer att se din energi, entusiasm och bli nyfikna på dig och ger dig en chans till jobbet oavsett om du kan det eller inte. Med rätt energi kan de till och med erbjuda dig en internutbildning! Det har hänt mig flera gånger.

Stort lycka till!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.