Stronger Life

En meditation och ritual

Nymåne idag och jag har just gjort en jättehärlig nymåne ritual. För att sätta nya mål för kommande månaden. Hur gör man en ritual och vad innebär det?

För mig ser det ut såhär. 

Jag fixar lite cacao ceremoniell dryck, alltså med kryddorna och kakao som jag hettar upp utan att den kokar.
När denna är klar så går jag in i till mitt yoga/meditationsrum och tänder levande ljus, rökelse och gör lite New Moon yoga på 10 minuter ungefär. När kroppen är avslappnad och redo för att varva ner så sätter jag mig ner med mina kristaller, andas, landar, och mediterar. Fokusen ligger på vad jag vill åstadkomma denna kommande månad. Vad är mina mål, mina intentioner. Jag sätter de under meditationen och dricker min cacaodryck under tiden på ett ceremoniellt sätt, programmerar kristallen som passar för just den intentionen och sen tar jag några minuter i slutet för att tacka för allt jag har i mitt liv, att vara tacksam för. Mina barn, min familj, min hälsa, min starka kropp, mitt hem, min sköna säng, mina studier, mina möjligheter, mina föräldrar, min underbara make, ja så mycket vi har egentligen att listan är enormt lång.

Sen när allt är klart så sätter jag mig och skriver ner det jag kommit fram till. Mina mål för kommande månad. Hur jag ska nå de och hur allt kommer att kännas.

När man mediterar så kan man se det som olika steg, jag brukar köra i olika faser. 
1. Jag andas och landar i nuet i några minuter.
2. Jag sätter intentioner man önskar nå, mål. Tex ”jag vill bli mer hälsosam, jag vill vara en person som motionerar, jag vill äta god och nyttig mat för min kropp…” eller också ”jag vill tjäna 45.000 kr i lön varje månad..”
3. Jag visualiserar ovannämnda som om jag redan nått målet. Hur mår jag då, hur känns det, känner känslan i hela kroppen hur härligt och glad jag är över att ha nått målen. Hur känns det att vara motionär, att vara kostmedveten, att vara hälsosam, att tjäna 45.000 kr varje månad..
4. Jag ser visualiserar vägen till mitt mål, vad behöver jag ändra, vad behöver jag förbättra, vad behöver jag göra för att komma in på rätt väg för att nå det målet jag just har satt för kommande månad…
5. Tacksamhet, jag ägnar några minuter av tacksamhet för mitt liv och det jag har. Alltid viktigt att vara tacksam.

 

Hoppas ni gillade det.
Happy New Moon!

Ha en fin kväll och natt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.