Stronger Life

Bli något, var någon, jobba hårt!

Jag kom på en sak när jag mediterade häromdagen .. vad hjärntvättade vi är av samhället. Från små ska vi inse vad vi vill göra och vi ska gärna bli någon, göra andra stolta och helst ska vi bli något stort och få en bra karriär, slit hårt, få bra lön, va någon.

Vissa av oss passar utmärkt med att ha rutiner som att jobba 8 timmar, komma in på ett kontor 8-17 och sen gå hem för att laga mat, äta, städa och sen sova. Ungefär så.
Jag har sedan tidig ålder haft väldigt svårt för just sådana rutiner. Även om jag älskar rutiner, är en människa som inte fungerar helt hundra utan mina inrutade regler så har jag alltid haft svårigheter med att följa såna regler som andra högre upp, sätter.
Vem är de att säga till mig när jag ska komma in till ett jobb, när jag ska äta lunch, när jag ska sluta, ta semester eller hur lite jag ska se mina barn?

Jag har aldrig passat in i ett sånt inrutat samhälle och har alltid känt att jag inte passar in. Men ju mer jag lyssnar på poddar med andra spirituella själar så inser jag att det här verkar vara något jag har gemensamt med de. Jag är inte ensam i mitt tänk och i min känsla av instängdhet när det kommer till att följa samhällets struktur.

Som sagt, jag älskar struktur, ordning men jag vill kunna styra den själv.
Jag vill kunna gå upp och göra min yoga, meditation, jobba lite, träna, luncha..
Men sen vill jag kunna pausa mitt jobb, gå ut och njuta av en lång promenad, träffa vänner, göra något med barnen och sen kunna fortsätta med jobb senare på kvällen.. Jag har inga problem att jobba 10 timmar men jag vill kunna styra det själv. Och jag tror det är möjligt..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.