Stronger Life

Lucka nummer 18

 

Detta ha mina föräldrar lärt mig

 

Oj vilken lucka det här blev…
Ska man nämna allt ens föräldrar lärt en så är ju det en hel uppväxt av lärdomar. Vår grund kommer från våra föräldrar, våra värderingar kommer från våra föräldrar, vårt sätt att se på livet, kommer från våra föräldrar vare sig du vill eller inte. Men de har varit där och format oss, väglett oss. Och även om vi har egna personligheter så kommer det ifrån en del av det de lärt oss.

Men om vi ska gå in på detaljnivå så..

Min far. Min största idol, mannen jag alltid sett upp till och älskar omänskligt mycket att jag nästan kan förlåta nästan allt (inom rimliga gränser).
Något han alltid lärt mig är att våga testa saker, våga gå min egen väg, våga vara mig, våga jobba med det jag vill. Att alltid ifrågasätta saker och ting

Min mor. Från min kloka mor har jag fått lära mig det spirituella. Att yoga, meditera, att lite på ens intuition, att lita på ens förfäders bakgrund men också att veta vem jag är, att hitta mitt sanna jag. Hon har gett mig all min grund i vem jag är, mina rötter, mitt ursprung, att våga vara stolt över att se annorlunda ut (som de sa i skolan).

Men sen kan man även gå ner till ännu mer detaljnivå..

Min pappa lärde mig att sätta ihop datorer, bygga egna nätverk och hjälpte mig att utbilda mig till nätverkstekniker. Sen skickade han mig till Colombia att bygga nätverk med datorer när jag var 13 år 😀
Min pappa lärde mig också allt inom skola, att tänka logiskt, att vara envis och inte ge sig. ?

Min mamma lärde mig allt inom hushåll, men också mycket inom vår kultur i Latinamerika. Var vi härstammar ifrån, vår historia, om landet. Hon lärde mig om respekt till mig själv, moral.

Ja alltså jag kan hålla på i en evighet och göra listan hur lång som helst känns det som men slutar här.
Vad har du som dina föräldrar har lärt dig?

familyfirst-kids-barn-karlek

 

Detta är en del av Kajsons julkalender

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.