Stronger Life

Nyttig och god!!

I helgen testade vi att baka en nyttig banankaka från Mammafitness. Jag älskar att testa deras deserter och när jag vet att de är nyttiga så mår jag ännu bättre. Däremot brukar jag vara lite skeptiskt till nyttiga bakelser eftersom det sällan innehåller smör och socker, men vet ni vad? Denna va ju jättesmarrig! Alla tyckte om den, barnen och vi vuxna också, till och med barnens morfar. 🙂

Se nedan för recept!

 

Du behöver till hela kakan:
3 st ägg
120 gram kvarg (t ex Lindahls vanilj eller kokossmak utan tillsatt socker)
2 mogna bananer (mellanstora)
2 tsk kanel 1 tsk kardemumma (valfritt)
1 msk honung
2 msk vatten
1,5 dl kokosmjöl (alternativt sojamjöl)
4 tsk bakpulver
En nypa salt
½ tsk riktigt vaniljpulver (kan uteslutas)

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mosa bananerna (gärna mogna) med en gaffel i en bunke, vispa ihop med ägg, kvarg, kanel, kardemumma honung och två matskedar vatten. Det går också bra att göra detta i en smoothiemixer/stavmixer.
3. Häll i mjölet, lite åt gången medan du vispar.
4. Därefter häller du slutligen i bakpulver, salt och en nypa vaniljpulver. Vispa ihop allt till en jämn smet.
5. Ta fram en brödform. Lägg i ett bakplåtspapper om du vill slippa olja in formen (kanterna blir dock inte lika jämna). Annars oljar du in botten och kanterna med kokosolja och fördelar därefter smeten jämnt i formen.
6. Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter tills kakan blivit fast. Låt svalna och skär upp i cirka 10 stycken lika stora skivor.

Tips!
Servera gärna banankakan tillsammans med hallon och vaniljkvarg (utan socker) för att få den extra proteinrik! Går bra att frysa in. 2 skivor motsvarar detta mellanmål (1 skiva = cirka 90-100 kcal).

healthy

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.