Stronger Life

Jobbar med det varje dag!

Det här med inställning och tacksamhet. Så viktigt att jobba med sig själv, att jobba med sin inställning till livet, i livet. Det är avgörande för hur du kommer att kunna tacklas med olika saker i din vardag, hinder som kommer till dig i livet och ditt sätt att ta hand om de. Det är viktigt, för det avgör också hur du kommer att må när det dyker upp problem på vägen.

Det är lätt att skylla på någon annan för de problem man får. Det är lätt att tex tänka att ”jag hade hunnit i tid om bussen inte varit sen, så nu kom jag försent till det här mötet med VD’n bara för jädrans SL’s fel.”
FEL, det är alltid ditt fel, ingen annans. Du hade kunnat tagit en tidigare buss, du hade kunnat tagit en taxi och lämnat fakturan till Sl eller din chef, du har alltid fler val än de du tar.
Ja jag vet, det låter lättare än vad det är, många gånger ser vi inte alla dessa möjligheter. Jag har kollegor som gärna går kl 10 från sin plats till mötet, när mötet faktiskt börjar kl 10. På vägen kommer de på att de måste förbi toaletten och tillslut va de 10 minuter sena och alla fick vänta på de.
Det behöver inte vara så, du kan bättra dig, du kan vara annorlunda, du kan jobba på att ta ansvar för dina handlingar, för ditt liv.

mindset

Vi väljer att vara ledsna för något. Vi väljer att bli deppiga för det där jobbiga beskedet. Vi väljer att lägga oss ner och bli helt förstörda. Vi väljer att låta en negativ sak påverka oss och sen påverka resten av familjen eller vänner kanske. Vi gör alla val själva. Sen är det ju inte så att något av det är fel. Det är inte det jag säger. Det finns inget rätt eller fel. Du kanske VILL vara ledsen, du kanske BEHÖVER vara arg. Då är det okej, men det jag säger är, att det är ett aktivt val som du själv tagit. Det är den biten vi behöver bli mer medvetna över.

Jag rekommenderar starkt att ni läser boken ”Omgiven av motgångar” så otroligt bra.
Kom ihåg att ni kan ju läsa den kostnadsfritt på Nextory med koden DIDI30 i 30 dagar!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.