Stronger Life

Varningen på tiktok

God morgon finaste!

Vilken jobbig och stressig morgon det blev för mig. Jag sov i lillans säng i natt för hon va så rädd efter ett snack vi hade. Mina barn är 9 och 10 år, de har fått ha TikTok lite då och då för de gillar att lära sig danserna. Men igår fick jag höra av grannar och också från nyhetstidningar, att det varnades på Tiktok om en video där en man hade filmat sitt självmord. Han hade filmat det live på Facebook och sen har väl idioter delat det vidare. Och in på TikTok bland annat där mina barn sitter och kollar dansvideon.
Jag som vuxen, råkade se videon och fick faktiskt en illa smak i munnen. Mådde inte illa, inget jag kunde greppa men en riktigt illa smak.

När vi berättade för de hur det va, vi hade ett snack på kvällen där vi förklarade att vi inte vill att de har Tiktok och tycker inte att det är lämpligt för de som är så små.. (för det fanns flera saker som inte är lämpade för barn där). så blev lillan som är rätt så känslig av sig, väldigt rädd. Så då sov vi tillsammans i natt men shit, man sover rätt kass.

Man vaknar också lite senare för att man är så trött och det medför mer stress. Jaja, snart helg eller? haha.
Idag är det bara regn på kartan verkar det som.
Många lär nog tycka att regnet är hemskt tråkigt och deprimerande. Men för mig är det på något sätt rogivande. Det är ingen stress om att man måste ut och sola, njuta av dagen, hitta på något. Utan man kan lugnt och skönt vara hemma, fixa hemmet, jobba i lugn och ro eller läsa en bok i ens egna lilla tysthet. Underbart.

Jag önskar er alla en fin dag, ta hand om er, ta hand om era familjer.
Prata om psykiskt ohälsa, prata om att det finns hjälp att få, att det finn stöd, va ett stöd och ge mycket kärlek. ?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.