Stronger Life

Ekonomi!

I samband med Finansy

Okej jag har just kommit hem från semestern typ och måste redan betala räkningarna igen. Och i och med att vi har några planer inför hösten nu framöver, så behöver vi sätta oss ner och göra en ny budget och kalkyl på hur vi ska göra i framtiden.

En smart grej att göra när man ska sätta sig ner med budgets, är att gå igenom de lån man har, se till att sänka räntorna och kanske placera om lånen om man kan, avbetalningar och allt. Tillsammans med Finansy så kan du komma ner i kostnad och även om jag inte är en person som tycker om lån och avbetalningar så vet jag att de ibland finns bland många hushåll. Så om man nu har det, så tycker jag det är bra att gå igenom de och försöka sänka kostnaderna genom att få längre ränta.

Planering är min grej, jag trodde jag skulle bli bröllopsplanerare eller festfixare när jag va yngre men kanske jag tänkte fel. Borde kanske satsat på att bli bankman/kvinna och planera folks ekonomi istället. Jag tycker verkligen om sånt. Men att jobba på bank känns inte som jag. Jaja man behöver inte alltid jobba med det man tycker om.

En sak jag alltid har sagt till vänner och bekanta, kommer även lära det till mina barn, är att man ska inte leva över sina tillgångar. Det är för enkelt att ta avbetalningar här och det gör att många sätter sig i klistret. Spara hellre ihop två månader till det du vill ha. Jag förstår att man ibland måste ta avbetalning, så som bil eller tv som är dyrare kanske, eller en dator men helst vore det ju toppen om man inte behövde. Det här är egentligen saker jag lärt mig av min man, han va strikt på att inte ta avbetalningar så vi har inget på bilen, inget på datorer men på vår 75″ tv tog vi en viss del på avbetalning, vi la ut mer än hälften och sen tog resten på avbetalning och betalade av den på 2 månader. Så istället för att dra ut en avbetalning på ett år är det bättre att betala en viss del och sen ta resten på några månader. Det gör det lättare med ekonomin än att ta flera saker på avbetalning i flera år.. då jobbar man verkligen bara för att betala lånen. Så ska det inte vara.

Se över din ekonomi, ordna upp den och sätt upp schysta mål inför hösten.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.