Stronger Life

Får ont i magen!

Min äldsta dotter börjar mellanstadiet. Jag spelar glad och rörd över att hon blivit så stor och tar ett nytt steg i världen men innerst inne är jag rädd och orolig, för jag vet vad mellanstadiet kan ha att erbjuda….

Det första vi ser när hon vi kommer fram och står med henne på skolgården, är att två tjejer i hennes klass, vänder sig om och ser hennes ”TikTok” topp, nämner något sinsemellan med ordet ”tiktok” och börjar skratta.

Det är så tråkigt att tjejer är så taskiga mot varandra och gärna bakom varandras ryggar. Man ser hur enade grabbarna är, hur de kramas och hejar högt på varandra. Men tjejerna, nä de står i små klungor, kommer tillsammans med vännen för nu är de minsann stora nog att inte gå med föräldrarna. Och stöter gärna ut än att välkomna.

Sen beror det självklart från tjejgrupp till tjejgrupp men min dotters klass och årskursen hon befinner sig i, är inte en av de snällaste. Sen har jag lillan att jämföra med och hon har bästa årskursen på skolan. Alla är så fina, så omtänksamma och snälla mot varandra. Flickor som pojkar, oavsett vilken årskurs de gått i.

Jag har suttit och jobbat med ont i magen idag, jag har väntat på att klockan ska slå 13:00 så att jag kunde få hem äldsta tjejen och få höra om hennes första dag. men sen kom jag på att de kommer alltid hem tillsammans mina två, så det finns inte utrymme för bara en av att prata enskilt och privat. Så jag lämnar det till ikväll, att vara mer ingående på hur dagen varit. Rent ytligt så svarade de att de hade haft en bra dag i alla fall.

Håller tummarna för att det varit en bra dag.

En som börjar 4an och en som börjar 3an !

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.