Stronger Life

Fint ska det smaka!

I samarbete med Finsmakarna

Men hörrni, det är ju redan mitten av maj kan man säga. Det har redan gått två veckor in på maj månad och vi är inte alls långt ifrån sommaren. Lite panik får jag måste jag säga. Av flera olika anledningar. Både när det kommer till mina egna mål och deadlines som jag har satt men också för vissa saker med barnen. Tänk vad snabbt tiden går, det är bara en månad kvar ungefär, till skolavslutning. Nu blir det ju ingen direkt skolavslutning för oss föräldrars del, men barnen kommer att ha en skolavslutning med sin klass såklart. Sen får vi stå långt utanför och vänta på att de springer ut. Min äldsta dotter ska lämna lågstadiet och ska på allvar bli en mellanstadieelev. Det är rätt stort för mig, jag tror det betyder mer för mig än vad det gör för henne.

Är det inte i mellanstadiet som man börjar med klassresor och att tjäna pengar till klassresor och sånt? Jag hoppas att de väljer något kul, som har delikatesser. Jag tycker egentligen om de som säljer salami men jag äter inte röttkött längre så jag vill inte ha det. Älskar smaken, avskyr tanken av vad det är.

Men det finns så mycket annat som man kan njuta av.

Min nya grej på helgerna är de där små delikata marmeladerna som man kan ha på goda små kex. Lite philadelphiaost och en god kopp varm kaffe eller glas vin. Och en fin choklad vid sidan av! Alltså kan kvällen bli bättre eller?

samarbete

Sen finns det bra sidor för att tjäna pengar till laget också. Min ena dotter går på gymnastik och det behövs tjäna pengar till det laget också. Jag tycker det är ett bra sätt faktiskt, att lära sig hantera ansvar för det man älskar att göra. Man sätter mål, ser till att nå de och lär sig kämpa för det mål man har. På min tid va det inte lika engagerat. Om man inte orkade eller lyckades bra pga dålig prestation så köpte bara föräldrarna loss det. Visst kan man väl göra likadant idag men jag tror dagens föräldrar är mer insiktsfulla i hur viktigt det är och bra, för barnet att lyckas själva med sin försäljning.

Nu när lillan går på basket också så kanske det kommer längre fram där med, att de ska tjäna pengar till laget. Jag har lovat mig själv att ta allt de gör på största allvar, att visa de vägen mot att lära sig hantera mål, ha visioner, planera, strukturera, ge de alla verktyg jag har och kan hitta för att de ska ta sina mål på allvar. Även om du är ett barn, så är det här ett bra sätt att starta dina målmedvetna resor från barnsben till adulthood.

Har ni barn som är i dessa åldrar och som kanske behöver hitta ett sätt att tjäna pengar för antingen klassen eller laget så föreslår jag att ni tittar in på Finsmakarna & även Fikakassan för att få mer idéer om vad de har och hur det går till.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.