Stronger Life

Vi bakade!!

Här kommer de supergoda kanelbullesnittar som jag lärde mig genom ett recept som Paula Rosas lagt ut på sin blogg. Jag brukar inte tycka om att lära mig att baka för jag är så rädd att börja baka ofta och sen är det kört. Ni kan ju tänka er… Men barnen älskar det och jag behöver öva upp min disciplin. Sagt och gjort. Vi testade igår, det blev jättegott men råkade ha i de 2 minuter för länge än vad vi skulle. De ska vara i 10 minuter så 2 extra minuter gjorde de lite knapriga så jag ska testa igen och ha de i exakt 10 minuter.

 

För ca 25 stycken snittar behöver du:

150 gram rumsvarmt smör

1,5 dl strösocker

1,5 msk vaniljsocker

1,5 msk ljus sirap

3,5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

Kockens SUPERKRYDDA – Kanel, kardemumma, ingefära

1 ägg

Pärlsocker

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver & Kockens Superkrydda till en smidig deg.

Halvera degen och rulla ut två längder på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla längderna med ägg, krydda med lite extra Superkrydda och häll på pärlsocker.

Grädda i ugnen i ca 10 minuter och låt det svalna innan du skär upp till snittar.

Man kan förvara de i en burk eller frysen för kommande fikatillfällen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.