Stronger Life

Så fruktansvärt irriterad!

Jag blir uppriktigt arg och frustrerad över hur så många svenskar som är osolidariska och ignoranta gällande Coronaviruset och situationen som råder i världen. Att stora influensers lägger ut på sina sociala medier om att de inte kommer att stanna hemma när de faktiskt är 100% friska, att man ska gå ut och leva på som vanligt.

Det är just därför vi kommer få en större spridning i Sverige. För att så många som bara tänker på sig själva, ”Jag är frisk, jag jag jag”. Så osolidariska, så egoistiska. Svensken är inte van att tänka på andra än sig själv. Men grejen är att du kan vara smittbärare och sen står du där ute och gör dina ärenden och flänger omkring, smittar ner en äldre dam/kvinna/person som är i riskzonen men är ute och handlar mat eller medicin tex och där dog den personen, bara för att denna egocentriska, nonchalanta, osolidariska personen inte kan ta mer ansvar och vara omtänksam.

Fan vad arg jag blir. Jag tycker verkligen om den här influenser som kommit ut med den här korkade texten som hon la ut på Instagram om att det är idiotiskt att stanna hemma när man är 100% frisk. Shit vad arg jag blir.
Kolla på My Martens tex, hennes son har legat 16 dagar sjuk och med största sannolikhet har han Corona (men de vill inte testa han) och My har varit hemma med han hela tiden och varit frisk. Problemet är att hon har haft viruset hela tiden ändå, det är bara det att det tog 16 dagar innan det bröt ut på henne. Hade hon varit ute som vanligt, jobbat, handlar, tränat etc under dessa dagar innan hon också blev sjuk, så hade hon säkerligen smittat ner minst 6 pers, som i sin tur går hem och smittar ner sina familjer och så vidare.

Hur svårt ska det vara att förstå det här?!

Lev inte alls på som vanligt, gör det bästa ni kan med att inte röra er ute om det inte behövs. Sluta vara så ego och tro att det bara är du i världen. Ta hand om dig, tänk lite mer solidariskt. Kanske vi kan lära oss det i samhället.

Läs gärna vädjan från sjuksystern som beskriver hur vården ser ut just nu.
Känner du dig träffad av att vara lite nonchalant och den som gärna tar det här med en klacksprak för du är ju ändå inte i riskzonen så ta en titt och känna efter. Är det bara du som är värd nått i detta land?

Läs artikeln här.

Lyssna gärna på dagens presskonferens!! (DN. se)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.