Stronger Life

Att jobba hemma kräver..

Innehåller annonslänkar

Nu när vi jobbar hemifrån för ett tag framöver, så blir det en utmaning att ändå komma ihåg att röra på sig.. När man jobbar hemma så sjunker man in i datorn och glömmer bort allt runt omkring. På kontoret så har du kollegor som påminner dig om att gå upp och hämta te, ta en paus, stör och pratar lite..

Mitt tips är att jobbar du hemma så kom ihåg då och då:

  • ta micropauser, sträck på dig, rör på kroppen, ställ dig upp från stolen och gå till andra sidan lägenheten eller på övervåningen eftersom man måste röra på benen och rygg, armar och axlar när man sitter och jobbar länge vid dator.
  • ha en flaska vatten på helst 1 liter för att hålla koll på hur mycket vätska du får i dig under dagen. Det är så lätt att glömma när du ändå bara tutar och kör på framför skärmen
  • ring någon och snacka lite för att ta en paus. det behöver inte vara på flera timmar, bara 20 minuter räcker.
  • om du kan och har tid, ta en promenad på lunchen. Ta frisk luft, viktigt att få frisk luft i lungorna.
  • Byt gärna position eller plats om du kan, så att du inte sitter vid samma oergonomiska bord hela dagen. Det är inte många som har ett äkta höj och sänkbart bord eller riktigt ergonomiskt bord och stol i hemmet nämligen.
  • När du går upp, fixa dig lite. Kanske inte nödvändigtvis sminka sig men borsta håret, ta på dig bekväma men fina kläder för tro det eller ej så är det lite mer uppiggande tycker jag, att ändå fixa sig som om man ska ut men ändå rätt så bekvämt. Man sitter ju inte i kostym i hemmet men kanske inte heller i pyjamas, då jag tror det blir svårare att vakna till då. Eller?

Har du fler tips? Fyll på för att tipsa varandra.

Ha en fin dag ? Jag ska klä mig snyggt idag och pigga upp mig med träning, smink och fina (men bekväma) kläder.

 

Nightslip Valerie / Wrap Top Violet / Pants Violet / Robe Mandy

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.