Stronger Life

Hallon & kokos Smodding

Innehåller annonslänkar

God morgon mina fina ?

Dags för nästa tips av smoothie eller snarare Smodding, för det här är en smoothie och pudding i ett, alltså smodding. 😉

Något jag också använder rätt mycket i mina smoothies, är chiafrö som är så fullt av protein och omega! Chiafrön är rika på Omega 3, fiber, protein, kalcium och andra viktiga vitaminer. Många tror att chiafrön är ett nytt frö men sanningen är att chia använts sedan urminnes tider av Aztekerna och har sitt ursprung i Mexiko. Fröna är bra för matsmältningen också så de är ju jättebra för magen men sen är det en stor energikälla vilket gör den perfekt före eller efter träningen. Sen har vi andra orsaker till varför det är bra att ta chia… Bra för hud, hår, naglar.

Är du allergisk mot ägg eller vegan så är chia en fantastisk ersättare. Blanda chiafrön med vatten och låt stå tills det blir en gel och använd gelen i recept som kräver ägg.

Chia är alltså bra till så mycket och smakar inget så det finns inga ursäkter att det inte smakar gott tex. Kör bara, i smoothie, maten eller brödet du bakar. Bara fantasin sätter gränser.

Har du egna recept och tips, kommentera i inlägget så kanske jag får nya idéer att testa och tipsa om.
Ha en fin dag!

 

 

Chia seeds / Agave syrup

Jag är så glad över de böckerna jag läser just nu, som handlar om kost och näringslära. Där får jag lära mig så mycket om vad vi behöver få i oss och att få i sig chia som är så rikt på omega 3 som är mycket viktigt för oss att få i oss. Jag kommer att bli proffs på kost snart haha. 🙂

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.