Stronger Life

Veckans tanke: Jag håller inte med!

Veckans tanke

Jag har märkt att det blir bara värre och värre i podden Storlek Spelar Roll. Det blir rätt så knasiga sätt att se på vikt och filmkaraktärer.

Det klagas på tomten och tomtemor för att tomten är manlig och tomtemor serverar gröt.

Det klagas på den tjocka musen i Askungen för att han är den som är dum och tjock istället för en smal mus

Det klagas på de elaka i Disneyfilmerna som är avundsjuka och tar de vackras saker

Det klagas på mobillådan att det finns de som är ensamma och kanske förväntar sig få ett sms från någon, ett samtal etc.

Alltså jag kan bara känna såhär, det går ju inte att göra alla nöjda. Man kan inte tro att en film, en karaktär, en julklapp ska passa alla. Det är verkligen så att det ligger i betraktarens ögon också. För jag har då aldrig tyckt att den tjocka musen i Askungen är dum, tvärtom så tycker jag att de tjocka är de som är sötast, gulligast och en karaktär som man inte kan tycka illa om. Så som den tjocka musen och den tjocka ekorren i Alvin och Gänget. Alltså hur söta!? Jag skulle iom det aldrig betrakta det som att den tjocka är den korkade.

Sen när det kommer till avundsjukan och att de alltid är fula, de elaka. Ja det finns ju en tanka bakom det hela. Det man försöker visa är inte att du blir elak för att du är ful, utan att du blir ful av att vara elak. Så tar jag det. En elak människa må så hända vara vacker ibland i verkligheten, men iom elakheten så blir personen fulare. Avundsjukan är något mycket fult, något som får dig att ruttna inombords och därmed blir du ful. Varför ser man det inte så? Jag tycker det ligger något pedagogiskt i de flesta Disneyfilmerna.

Om jag skulle analysera hur filmerna är så alla Disneyfilmerna har mer eller mindre alltid en svarthårig elak kvinna/häxa. Ska jag vara orolig för att mina barn kommer att hata sin hårfärg och ögonfärg för det? Nä verkligen inte, jag kommer att lära de att de är fina precis som de är. Med sitt vackra långa svarta hår och sina exotiska drag och mörka ögon. Vi är alla vackra som vi är, men vi behöver stärka barnen så att vi får en generation som växer upp starka och med self love.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.