Stronger Life

2a advent med överraskning

xmas-jul-2019-christmas

God morgon söndag och 2a advent. Vad kul att vi redan är på hälften av vägen till julafton. Det är den 8 december redan och 16 dagar kvar till julafton. Men jag är nog mer ute efter julledigheten och känslan att få vara hemma med familjen, varje dag, mysa, gå i pyjamas, träna när man vill, äta gott, kramas och pussas och leka med barnen. Att se en massa härliga julfilmer och dricka varm choklad. Det enda som brukar saknas är snön, numera finns det inte såna vintrar som vi hade när jag var liten. Underbara vintrar med massvis med snö och härliga pulkåk i backen. Men det kommer ju fortfarande snö men någon månad försenad bara.

Så andra advent betyder en till present här hemma. Förra året hade vi ”Mamma-kalender” då jag gav lite klappar varje dag med någon liten leksak för 5-10 kr och ibland bara en tejprulle, en toarulle, sax, ja nått knasigt som de inte fattade varför, kanske en strumpa till och med. Men det var för att förvilla de, Allt handlar inte om köpta presenter, utan spänningen innan och sen blir det vad man gör det till. En strumpa, sax och lim tex, kan bli en rolig pysselgrej.

Det här året skippar jag mammakalendern. Det blir inget varje dag, men det blir adventkalender. Varje advent får de en liten klapp. Klapparna kommer detta år från, Forskar Fabriken. De har en julkalender på 24 dagarspåsar. 24 påsar med olika experiment. Men jag tycker det blir lite väl överdrivet att få 24 presenter innan julafton. Det tar bort det magiska ifrån julafton kan jag tycka. Så jag valde ut 4 stycken som de får till advent och resten i julklapp på olika sätt.

1a advent fick de nedan experiment. Med olika medel och de var lyckliga kan jag säga. De experimenterar mer än gärna med färger, pulver, vätskor och skriver gärna ner vad som händer. Mina små forskare.

julklapp-2019-familjeliv

familjeliv

 

Jag tror nog att de blir minst lika glada för 2a adventklappen också. De är otroligt tacksamma mina ungar, de blir glada för allt de får.

Nu ska jag dricka min kopp kaffe innan vi drar på basketträning och sen tillbaka hem för att baka pepparkakor med barnen, ja men och självklart ska vi sätta igång med experimentet!!

Ha en fin söndag.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.