Stronger Life

Lucka nummer 7

” Årets julklapp”

 

Jag tror inte du missat att årets julklapp är mobillådan. Vad tycker du om det?

Jag blev lite förvånad över det hela, jag menar, de andra åren skulle man ha mobil och sociala medier flödar från alla håll och kanter. Nu har man kommit på att ”oj det här funkade inte så bra” då skapar vi istället mobillådan för att få en chans till ett normalt liv igen..

Jag blir liksom lite provocerad av att man måste ha så mycket regler och krims krams hela tiden, förbud och allt istället för att bara ha sunt förnuft. Har vi människor tappat vårt sunda förnuft totalt? Finns det inte kvar alls längre, finns det ingen chans längre att kunna få tillbaka det?

Visst är det väl en bra klapp om det är så att man absolut inte kan lägga ifrån sig mobilen själv. Men jag jobbar bland annat med sociala medier och jag kollar både Instagram, Facebook, bloggar, fotar, redigerar, kollar mail, sms, väder, nyheter och allt vad det är från mobilen. MEN jag delar upp det på hela dagen och inte framför barnen. Barnen ska inte behöva bli påverkade (straffade) för att jag valt att ha sociala medier (för det är just medier som tar mest tid av ens vardag).

Vi håller (har redan) på att tappa bort oss i cybervärlden. Vi vaknar och skrollar, vi lunchar och vi skrollar, vi skrollar på bussen, t-banan, bilen, när vi går, när vi är på toa och jag kan bara säga att det är väl tur att vi inte skrollar när vi har sex med partnern också!!

Men .. om vi nu har tappat bort oss så hårt som jag skriver ovan, att vi inte kan fungera längre utan mobilen i handen, så är det dags att skaffa sig en mobillåda och ge barnen/partnern/hemmet den uppmärksamhet som denne förtjänar. Allra minst barnen!

Mobillådan med 12 bars finns här 😉

 

Mobilpåsen för hela familjen finns här

Mobillådan/fängelse finns här

 

 

Detta är en del av Kajsons julkalender

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.