Stronger Life

Veckans tanke: Mer tid

bloggare-mindset

Onsdag morgon och jag är uppe tidigt för att få mer tid på dygnet. Jag tänker att jag kan tipsa er om hur man får mer tid på dygnet trots att vi alla har lika många timmar på våra dygn.

Jag om någon kämpar med stress i vardagen och med att hinna med allt på ett dygn. Jag vill göra mycket och jag har mycket på mig också. Vissa saker är måsten, andra är vad jag vill hinna med för att jag ska må bra.

Att jobba 100%
Att blogga
Att träna
Att plugga teori
Att umgås med mina båda barn (ibland även läxor)
Att ha kvalitetstid med min man, prata, uppdatera eller kanske bara kolla på en kort serie tillsammans
Att hinna fixa middag, matlådor och idrottskläder för barnen (den delar vi ansvaret på)

Allt annat som har med att fixa tvätt och sånt får maken ta. Sen finns det inte mycket tid för vila egentligen, tid att lyssna in till mina egna tankar, vad jag önskar, hur jag mår, vad jag vill. Det är tid som är viktig att ta vara på.

Vad kan jag göra för att hinna med allt? Jag kan inte delegera mina saker för min man kan inte blogga åt mig, inte träna åt, mig inte umgås med barnen åt mig etc. Men det jag kan göra är att gå upp ca 30 minuter tidigare på morgonen för att hinna med.

 

bloggare

 

Går jag upp 30 minuter tidigare så är jag visserligen lite trött men jag får mer gjort på morgonen än vad jag får gjort på kvällen. Efter 21:00 är man sällan effektiv längre, men går du upp tidigt så är du effektiv på en gång, för du går inte och sätter dig vid soffan direkt. Eller hur? Hänger ni med?

Genom att gå upp tidigare så hinner jag tex med min träning, då är den avklarad så att jag kan komma hem efter jobbet för att umgås med barnen direkt, jag får dessutom tid att plugga lite eller sätta mig vid bloggen. Det är lättare att plugga teori kl 6 på morgonen än att plugga 21:00. Det är lättare att träna på morgonen än att köra ett kvällspass när allt är tyst och släkt och man är trött efter hela dagen. Då är det mycket mer effektivare att lägga sig tidigt och gå upp tidigt och börja dagen mer effektiv. Testa och berätta hur ni tyckte att det var, om ni vågar ?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. StrongMama

      Vad härligt att höra att andra också gör så. Och du låter effektiv ändå, om du hinner planera och allt på morgonen så är det också ett sätt att vara effektiv på. 😉 Bra jobbat.