Stronger Life

Lucka nummer 3

”Mitt bästa tips för att göra en liten insats för miljön”

Jag ska erkänna att jag inte kan mycket om hur vi kan påverka miljön, jag visste tex inte att man kunde diska med ättika istället för diskmedel för att få ren disk. Undra hur den skulle lukta dock?

Men det jag faktiskt vet, är att man kan ju undvika att ta bilen överallt. Jag vet att vi lever i en stressad värld men jag ser att många grannar tex, tar bilen för att köpa något snabbt i matbutiken. Vi har ca 8 minuters gångavstånd till vårt centrum och en annan matbutik ca 10 minuter. Hade det varit till stranden så hade man inte klagat att gå 8 minuter men att gå till matbutiken är hemskt.

Men om vi nu tar alla dessa 49 radhus som vi bor i och alla gör en liten insats att inte ta bilen för minsta lilla så är vi i alla fall 49 familjer som sparar in lite och genom att ta en promenad så gör vi något för oss själva också. 😉

korkort

Sen vet jag också att vi måste sluta använda så mycket plast. Genom att sluta ta plastpåsar och använda sig av tygkassar, ryggsäck, vagn, jag vet inte, vad du vill men inte plast, så gör du en enorm insats att inte skada naturen mer. Det är faktiskt skrämmande hur mycket vår planet håller på att gå sönder och att vi snart inte har en plats på denna planet längre. Våra barn kommer få det svårt och barnbar svårare. Det är svårt att ändra om nu när vi redan lever ”lyxlivet” för det är som att trappa ner från Ferrari till Fiat, jag fattar det. Men vi måste ändå försöka. Det är priset vi får betala för att ha utnyttjat jordens alla resurser på så kort tid.

Vad har du för bra tips?

 

Detta är en del i  Kajsons julkalender 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.