Stronger Life

Om jag dör

I samarbete med Lavendla

Tiden går snabbt, inte bara för att man har roligt utan överhuvudtaget, även med de trista sakerna. Jag kan inte förstå att det redan var 1,5 år sedan min mans nära familjemedlem dog. Och min vän som inte orkade leva mer, det var snart 5 år sedan tror jag. Inte klokt vad tiden går.

Jag tänkte på det att Lavendla som jag har nämnt någon gång tidigare, har bra idéer kring just att lämna information till sina efterträdare. Det är inte alltid man har koll på ärvdalagar och det tror man ju inte. Innan jag läste det så trodde jag att mitt testamente som jag skriver själv, ska väl gälla over all? Men.. ”Ett testamente är ett avtal som måste innehålla en viss form för att vara giltigt, uppfyller testamentet inte dessa krav så är det utan verkan.” Vilket framgår på deras hemsida. Helt ny information för mig. Just nu kan du skriva ditt egna testamente om du vill och via Lavendlas hemsida så kan du få en gratis mall.

Jag vet inte vad jag skulle vilja skriva för testamente, men jag tror att det blir desto viktigare att göra när man har mer än ett barn. Har man bara ett barn så kanske det inte är något man lägger en stor vikt på, det går ju bara till en person. Men har man två, som i mitt fall, så blir det svårare för de att komma överens om vad det nu än kan vara. Behöver man jurist hjälp för att få det rätt så finns även det att erbjuda via deras hemsida.

Skulle jag skriva mitt testamente så skulle nog det bli väldigt enkelt. Jag äger inte mycket. Jag tycker sånt är rätt privat så jag vill inte gå in på exakt vad jag skulle skriva men jag skulle mest troligen lämna ett var sitt brev till mina två fina med fina ord av styrka och pepp i livet och framtiden.

Det är lite deppigt att tänka på såna här saker men samtidigt är det ju en verklighet. Vi behöver tänka på det, prata om det och veta hur vi vill ha det, göra och efterlämna. Jag tror det är viktigt att ha det på det klara, som sagt, speciellt om man är flera i familjen.

Men vet ni vad, det löser sig, tar man tag i det i tid så löser det sig.
Nu fokar vi på en bra dag, en bra vardag, fullt av liv och leenden.
Kram mina fina.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.